Katolička Dalmacija 438

Upute za dolazak hodočasnika svetom Leopoldu Mandiću u Herceg Novi

Upute za dolazak hodočasnika svetom Leopoldu Mandiću u Herceg Novi

Turistička organizacija Herceg Novog priredila je materijale s informacijama o parkiralištima i drugim potrebnim uputama te korisnim telefonskim brojevima za hodočasnike koji će u organiziranim skupinama ili u osobnom aranžmanu doći 15. i 16. rujna u Herceg Novi vidjeti i pomoliti se uz neraspadnuto tijelo svetog Leopolda Bogdana Ivana Mandića.

Skupine hodočasnika u autobusima moći se zaustaviti na Glavnoj autobusnoj stanici (gradski kolodvor). Tamo će hodočasnici izaći iz autobusa i pješice se uputiti prema Parku hotela Boka. Volonteri će stajati na raspolaganju za dodatne upute. Autobusi će se nakon izlaska putnika uputiti prema Igalu, gdje će se moći parkirati kod Sportske dvorane ili Instituta dr. Simo Milošević.

Po završetku boravka u Herceg Novom, hodočasničke skupine će ući u autobuse na istom mjestu – gradskom kolodvoru, prema dogovoru s vozačima. Park Boke nalazi se u središtu grada, u neposrednoj blizini crkve Sv. Antuna i Gradske kavane, a put do župne crkve u kojoj je Bogdan Ivan Mandić kršten, te do crkve – svetišta svetog Leopolda Mandića moguće je prijeći za 10-tak minuta laganog hoda kroz živopisnu gradsku jezgru.

Hodočasnici koji dolaze osobnim automobilima moći se parkirati na nekom od bližih parkinga kako je označeno na karti, ili na udaljenijim parkiralištima. Do središta grada moguće je lako doći gradskim autobusima ili taksi službom koja vozi po pristupačnim cijenama.

misija / ika