Katolička Dalmacija 346

Fra Ante Vučković i #litoidemala! na Hrvatskom nadzemlju

Fra Ante Vučković i #litoidemala! na Hrvatskom nadzemlju

Na kraju akademske godine studentima je na umu kako položiti ispite i kako ostaviti što manje (ili više?) predmeta za jesen. Drugi pak računaju na sezonski posao i to im je prilika za dobru zaradu, dok treći svakodnevno cipaju teretanu jer - #litoidemala!

Ljeto nam se vratilo, ali što ako još nismo spremni za ljeto? Ili nas možda uopće nije ni briga za ljeto? Budimo realni, nalazimo se u najluđem dalmatinskom gradu gdje nikog nije briga za ništa i svih je briga za sve! Pa tako i za ljeto... Stoga krenimo odmah sa dramom: Kako da smršavim? Kako da se riješim masnih naslaga? Koju teretanu upisati? Od kojeg kolača odustati? I da, samo vodu pijem! Ili pak: kako pojesti sve odjednom? Kako imati super kupaći kostim i zaboraviti na celulit? Kako reći svim slasticama: „oo da!“

Gledajući na ove dvije krajnosti pitamo se gdje je nestala zlatna sredina? Kako to da nam je teško utišati svoje lude požude i na neki način reći svemu pretjeranom: DOSTA JE! Gdje se skrila granica između ukusnog i neukusnog? Nismo na strani ni pretjerano pretilih ni ufilmanih bodybildera. Ni jedno ni drugo ne daju zadovoljavajući odgovor.

Stoga ovim susretom želimo poručiti kako je doista bitno brinuti se za svoje tijelo. A o svemu tome i o onome koliko vrijedi izreka: „u zdravom tijelu zdrav duh“ govorit će nam naš novi/stari/lukšić/gomilica gost predavač dobro poznati fra Ante Vučković, strah i trepet za dotičnu temu.

P.S. Na susretu će se promovirati prvi enigmatski časopis Hrvatskog Nadzemlja zvan „Nadzemaljac“. Križaljke, sudoku, osmosmjerke, priče o Hrvatskom Nadzemlju i mnoštvo drugih zanimljivosti sve na jednom mjestu. Časopis je besplatan, a tko hoće može pružiti dobrovoljni prilog u iznosu jedne pizzete „Kod Mate“ (10kn).

Vidimo se na posljednjem susretu ove akademske godine u srijedu, 21. lipnja u 20:30 sati. Sutradan je praznik, pa se svakako možete odmoriti od ispita. :)

U suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije,

Vaše Hrvatsko Nadzemlje!

misija