Katolička Dalmacija 533

Splitski Isusovci u crkvi na Manušu proslavili blagdan Gospe Lurdske

Splitski Isusovci u crkvi na Manušu proslavili blagdan Gospe Lurdske
Središnje slavlje predvodio je p. Ivan Vinkov

Blagdan Gospe Lurdske svečano je proslavljen kod isusovaca u Splitu u crkvi Presvetog Srca Isusova na Manušu. Središnje misno slavlje predvodio je p. Ivan Vinkov SI, kapelan i voditelj centra za duhovno-psihološku pomoć u Opatiji.

U svojoj nadahnutoj propovijedi prisjetio se lurdskih ukazanja i na temelju Gospinih riječi govorio o molitvi, pokori i obraćenju. Nakon mise predvodio je procesiju sa svijećama oko isusovačke rezidencije. P. Vinkov je predvodio i trodnevnu pripravu uoči blagdana te tijekom svoga boravka u Splitu obavio i mnoge osobne razgovore s vjernicima koji su tražili posebnu duhovnu pomoć.

Kako se na blagdan Gospe Lurdske obilježava i Dan bolesnika, tog dana služeno je još pet misa nakon kojih je bio blagoslov prisutnih bolesnika i molitva za sve bolesne. Od 12 do 16.45 sati vjernici su mogli sudjelovati na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a čitav dan mogli su pristupiti sakramentu ispovijedi. Svaka vjernička duša otišla je s Manuša okrijepljena Božjom milošću i potaknuta da vjernije živi svoj kršćanski poziv i svjedočenje Božje ljubavi u današnjem svijetu.

misija / nadbiskupija-split