Katolička Dalmacija 2192

Župa sv. Vlaha u Janjini na Pelješcu pokrenula svoju mrežnu stranicu

Župa sv. Vlaha u Janjini na Pelješcu pokrenula svoju mrežnu stranicu
Pogled na Janjinu na Pelješcu / CROPIX

Župa sv. Vlaha u Janjini na poluotoku Pelješcu ima svoju mrežnu stranicu na adresi: http://www.zupa-svetog-vlaha-janjina.hr/ Internetske stranice su pokrenute prije par mjeseci i jako lijepo su posjećene, rekao nam je župnik don Mario Karatović, dosad ima oko 30 tisuća posjeta. A u župi ima petstotinjak vjernika.

Sadržaji koji se mogu pronaći na strancama vezani su uz sam život župe, od povijesti župe i Pelješkog dekanata do aktualnih obavijesti. Veliki dio sadržaja s duhovnim poticajima raspoređen je u rubrike: izvori vjere, misna čitanja, svetac dana. U rubrici multimedija u ponudi se nalaze filmovi, crtani filmovi, različiti poticajni video uratci, fotografije. Na župnoj stranici može se pročitati i o župnom zboru sv. Vlaho i njegovoj povijesti.

Među često postavljanim pitanjima vjernici mogu, uz ostalo, pronaći upute što sve treba napraviti za primanje pojedinog sakramenta.

Pojedini dijelovi stranica, poput rasporeda misa, prevedeni su i na engleski jezik s obzirom da je ovo turističko područje, pa su takve informacije važne vjernicima turistima. Njima su također ponuđene poveznice na neke druge vjerske sadržaje na engleskom jeziku.

Zanimljiva je i galerija fotografija s ovogodišnje proslave zaštitnika župe sv. Vlaha: http://www.zupa-svetog-vlaha-janjina.hr/hr/news/2271/photogalerija-kako-je-svetkovina-sv-vlaha-proslavljena-u-zupi-sv-vlaha-u-janjini/

misija / dubrovačka biskupija