Katolička Dalmacija 479

Monografija o pedeset godina Služavki Malog Isusa u Trilju

Monografija o pedeset godina Služavki Malog Isusa u Trilju
S predstavljanja u župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Trilju

U župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Trilju u utorak navečer predstavljena je knjiga "Služavke Malog Isusa u župi Trilj i župi Košute (1966.-2016)". Knjigu su u povodu pedeset godina djelovanja sestara družbe Služavki Malog Isusa u župama Trilj i Košute zajednički izdali župa Trilj, samostan Služavki Malog Isusa iz Košuta i Kulturno društvo "Trilj".

Predstavljanju je prethodilo euharistijsko slavlje koje je predvodio triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas, a koje je počelo procesijom od stare župne kuće do crkve. U staru župnu crkvu, koja je danas Muzej triljskog kraja, prije 50 godina, 17. veljače 1966., došle su prve dvije sestre ovoga reda.

U povodu ove 50. obljetnice u Muzeju triljskoga kraja otvorena je izložba fotografija o životu i radu sestara ovoga reda u triljskom kraju. U nazočnosti brojnih vjernika i uzvanika knjigu su predstavili prof. dr. don Mladen Parlov i autori sestra Maneta Mioč i doc. dr. don Josip Dukić.

U ime građana Trilja autorima i izdavačima zahvalio je gradonačelnik Ivan Šipić, a riječi zahvale uputili su još provincijalka Provincije sv. Josipa u Splitu Anemarie Radan i župnik don Stipe Ljubas. Svečanost su uveličali župni zbor župe Trilj pod ravnanjem Tonća Šipića i uz pratnju na orguljama sestre Zdenke Tomas.

Toni Paštar

 

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.