Hrvatsko nadzemlje 1540

Uz Valentinovo nije manjkalo odličnih filmova iz nadzemljaške filmske radionice

Uz Valentinovo nije manjkalo odličnih filmova iz nadzemljaške filmske radionice
U srijedu 20. veljače okupila se brojna mladež na još jednom Valentinovu s nadzemljem

Hrvatsko nadzemlje je u srijedu 20. veljače okupilo brojnu mladež grada Splita i okolice na još jednom Valentinovu s nadzemljem. Svake godine, naime, susret u mjesecu ljubavi protekne u jednom opuštenijem i zabavnijem tonu. Sudeći po reakcijama publike, humora i živosti ni ovog puta nije nedostajalo.

Susret je započeo pjesmom, zanimljivo i iznenađujuće, u izvedbi samih nadzemljaša i njihovih bliskih prijatelja iz VIS-a Veritas aeterna te bivših članova nadzemlja. Uslijedio je film „Zanimljivosti“ humorističnog, ali ujedno i poučnog karaktera. Nadalje su susret obilježile bogate nagradne igre koje su ovog puta zaigrali ljubavni parovi zajedno s parovima prijatelja. 

Okušali su se u utrci tepisima, igri brzog izvlačenja rupčića, muško-ženskom kvizu, poznavanju jezika. Na iznenađenje svih okupljenih pobijedio je par prijatelja – zaključak bi mogao biti sasvim neočekivan: razumiju li se prijatelji možda bolje od ljubavnih parova? Kako god, zabava je svakako kraljevala dvoranom i nijedan par kući nije otišao praznih ruku, a i publika je tokom susreta dočekala svoje nagrade.

Odličnih filmova iz nadzemljaške filmske radionice također nije manjkalo, a ovaj susret pripremili su čak njih pet! Uz film „Zanimljivosti“, publici su prikazani „Svi valentinovski izlasci“, „4. cvjetna brigada“, „Kupid 2“ i „Papučars in wild”. Uskoro će biti dostupni na Youtube kanalu te Facebook stranici Hrvatskoga nadzemlja.

Na samom kraju, iznesene u obavijesti i najave nadolazećih događanja nakon čega je uslijedila prigodna meditacija i završna pjesma.

Sljedeći susret Hrvatskoga nadzemlja održat će se 20. ožujka uz predavača fra Marina Karačića na temu „Higijena srca”.

Misija / Katarina Jurčević