Hrvatsko nadzemlje 2708

ISPRAVLJALIŠTE

ISPRAVLJALIŠTE
Prizor iz skeča u izvedbi Hrvatskog nadzemlja

Ovomjesečnu tribinu Hrvatskog nadzemlja u Nadbiskupijskom sjemeništu u Splitu pod nazivom „Muško i žensko da odaberu stvori ih“, kao i uvijek Nadzemlje je obogatilo svojim programom pa su tako osim uvodnog skeča izvedena i dva kratka filma u kojima se na pomalo ironičan i humorističan način govori o rodnoj ideologiji, a jednog od njih "Ispravljalište" ovdje prikazujemo.

Intrigantnim umetanjem nove sintagme u ovaj poznati biblijski citat „Muško i žensko da odaberu stvori ih“, mladi iz Hrvatskog nadzemlja željeli su produbiti aktualnu tematiku rodne ideologije i Istanbulske konvencije. Započeli su kratkim humorističnim skečom o današnjim paradoksalnim odnosima muškaraca i žena, a nastavili videom snimljenim u šetnji Splitom u kojem su se mogla čuti stajališta naših građana.

Zanimljivo je da se većina njih protivila promjeni spola i nije znala gotovo ništa o rodnoj ideologiji, dok su s druge strane snimljeni turisti imali potpuno različito mišljenje te su pokazali prilično, nazovimo ih tako, liberalne stavove koji bi dopuštali mogućnost svakom čovjeku da izabere sam kojeg je roda.

/p>

misija / hrvatsko nadzemlje