Hrvatsko nadzemlje 3284

ROMANTIKA: OČEKIVANJA VS. REALNOST

ROMANTIKA: OČEKIVANJA VS. REALNOST
Parovi su kroz igre pokazali koliko se dobro poznaju i slažu
YouTubeVideo

Mladima Splitsko-makarske nadbiskupije i ovu treću srijedu u mjesecu, 17.veljače 2016., dvorana Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu bila je premala. Tradicionalno u mjesecu veljači, a među studentima poznatom i kao „mjesecom ispitnih rokova", Hrvatsko Nadzemlje je pripremilo opušteniju temu „Valentinovo s Nadzemljem".

Tako je ovoga puta umjesto klasičnog predavača susret bio u znaku tri muško-ženska para koja su prisustvovala u zanimljivim igrama. Parovi su kroz igre pokazali koliko se dobro poznaju i slažu, ali i koliko se snalaze u vještinama inače tipičnima za suprotni spol pa su svi prisutni imali priliku na pozornici vidjeti cure koje pokazale koliko su vješte s nogometnom loptom (i to pokazavši zavidne vještine!), dok su se momci natjecali tko će oguliti više krumpira. Osim što su parovi pokazali kako se izvrsno slažu, nasmijali su cijelu dvoranu i dobro se zabavili, a za sve to na kraju su i nagrađeni ovisno o plasmanu.

Nadzemlje je ovaj mjesec obogatilo susret s čak četiri filma u kojima su se između ostaloga dotaknuli ljubavnih očekivanja koja gaje mladi parovi, ali i "surove realnosti" koja je vrlo simpatično prikazana te je izazvala val smijeha. Svojom pjesmom susret je popratio novoosnovani VIS ''Veritas'' koji pjeva nedjeljom na studentskim svetim misama na sveučilišnom Kampusu u Splitu.

A što je pak ljubav danas? Nedostaje li je u svijetu? I nakon svih stoljeća ostaje jedan citat koji se ne može zaboraviti i koji nam daje onu pravu definiciju ljubavi, a nalazi se u Poslanici Korinćanima: „Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje."

Na idućem susretu koji je određen za 16. ožujka 2016. očekuje vas tema „Grijeh volim, kad zaškripi molim!" s gostom predavačem mr.sc. don Jenkom Bulićem.

Misija / Marija Vuković