FotoReportaža 3167

Obećanja i primanja u sinjskoj Frami

Obećanja i primanja u sinjskoj Frami

Frama Župe Gospe Sinjske svečano je proslavila obećanja i primanja novih članova u mjesno bratstvo. Nakon molitve Križnog puta za mlade kojeg svakog petka organiziraju članovi Franjevačke mladeži prema Gospinom gradu, u Gospinoj zavjetnoj crkvi slavljen je Obred primanja. U Framu je primljen 31 novi član. Obred primanja uz duhovnog asistenta fra Antonia Mravka vodila je Antonela Vrlić, predsjednica Frame Gospe Sinjske.

U nedjelju, 1. ožujka, u crkvi Gospe Sinjske, 25 framaša je po prvi put izreklo i obnovilo svoja obećanja. Tim činom framaši su izrekli da će živjet svoj krsni savez s Bogom posvećujući svoju mladost Kristu da žive Evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži.

Framašima potporu su došli izrazit predstavnici Frame Gospe od Zdravlja iz Splita, Hrvaca i Metkovića, članovi OFS-a Gospe Sinjske te njihovi roditelji. Preko svete mise pjevao je Zbor Frame Gospe Sinjske pod vodstvom fra Jure Župića i č.s. Jelene Mijić. Svetu misu i obred obećanja predvodio je župnik fra Ante Bilokapić uz koncelebraciju gvardijana fra Petra Klapeža, župnih vikara fra Stipe Šušnjare i fra Antonia Mravka a u misi je služio đakon fra Kristijan Šilić.

Frama Gospe Sinjske uz simpatizere koji nisu pristupili primanju, broji 55 članova i predstavlja jednu od najaktivnijih zajednica u Župi.

misija / franjevci-split

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.