FotoReportaža 575

Prvi ovogodišnji noćni križni put župljana Gospe Sinjske od Kamićka prema starom Gradu

Prvi ovogodišnji noćni križni put župljana Gospe Sinjske od Kamićka prema starom Gradu

Na prvi korizmeni petak, 8. ožujka organiziran je prvi ovogodišnji noćni križni put župljana Gospe Sinjske u Sinju. Među nekoliko stotina sudionika križnog puta sudjelovali su i franjevački sjemeništarci, ministranti iz nekoliko župa koji sudjeluju u vikend susretu u sjemeništu, framaši i ostali župljani.

Već tradicionalno svakog korizmenog petka u 20 sati vjernici Sinja mole pobožnost križnog puta koji polazi od brežuljka Kamićak prema starom Gradu, Tvrđavi Sinja gdje su napravljene postaje križnog puta. Uz baklje i lampione slijedili su križ i razmatrali o otajstvu Kristove muke, smrti i uskrsnuća i molili za osobne nakane, potrebe svijeta i Crkve, za mlade, nerođene i sve koji su u potrebi. 

Križni put su molitvom predvodili framaši Gospe Sinjske uz njihova duhovnog asistenta fra Antonija Mravka. Uz fra Antonija, od svećenika su sudjelovali fra Lukica Vojković, kapelan i voditelj župske zajednice Glavice, i fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja.

Na kraju pobožnosti, koja se zbog kiše dijelom skratila, fra Antonio je pozdravio ministrante iz župa provincije, koji su posjetili ovaj vikend sjemenište u osobnoj potrazi za duhovnim zvanjem i pozvao sve prisutne na molitvu za njih i sve koji se usmjeravaju tim svetim pozivom. Nakon molitve blagoslova okupljeni su se razišli svojim kućama.

Tradicija korizmenih križnih noćnih putova u Sinju nastavlja se svakog korizmenog petka u 20 sati.

misija / fra josip repeša

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.