FotoReportaža 494

Svečano primanje u ministrantsku službu u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Leverkusenu i Kölnu

Svečano primanje u ministrantsku službu u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Leverkusenu i Kölnu

U Leverkusenu i Kölnu bilo je svečano primanje u ministrantsku službu 32 mladića i djevojčica. koji su bili primljeni za vrijeme svetih misa u Leverkusenu i Kölnu svečanim obredom primanja. Slavlje je predvodio župni vikar fra Denis Šimunović.

U prvom djelu na početku svete mise ministranti su obećali da će biti oni koji će služiti oko oltara i biti svima na primjer. Nakon blagoslova ministrantskih haljina, iste su obukli ministranti.

U drugom dijelu ministranti su kao znak svoje službe oltaru kao vanjski znak služenja oltaru iz svećenikove ruke primili Bibliju, svijećnjak i kadionik.

U crkvi u Leverkusenu u ministrantsku službu su primljeni braća Ivan, Filip i Marko Maršić, sestre Katarina i Kristina Katić, Lucija Kukura, Luka Vujica, Tomislav Mihovilović i Jakov Miočević.

U crkvi u Kölnu u ministrantsku službu su primljeni braća: Jozo i Mate Miloš, Luka i Leo Zrno, Ivan i Samuel Semren, te Sara i Matej Mandić, Ana Laura Lepušić i Luka Matanović, Jakov Đerek, Tomislav Markić, Mateo Alpeza, Diva Alesia Pavlović, Gabriel Vukoja, Kristina Šušnjar, Luka Ćaleta, Ivano Vrdoljak, David Bungić, Dario Marijan, Dario Papučić i Leo Zeko.
U ministrantsku službu primljen je i Kristijan Šušnjar.

Na kraju misnih slavlja fra Denis je svima čestitao i zaželio dugogodišnje služenje oko oltara.

misija / hkm-koeln.de

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.