FotoReportaža 2633

Osam godina odvijaju se duhovne obnove s velečasnim Sucem u hotelu Malin na Krku

Osam godina odvijaju se duhovne obnove s velečasnim Sucem u hotelu Malin na Krku

Seminar od 25. do  27. siječnja ove godine započeo je za sve nas organizatore tužnom viješću, jer nas je iznenada napustila 25. siječnja 2019. majka našeg prijatelja i suradnika Ante Vukića, Nedjeljka Vukić. Pogreb je bio 28. siječnja u crkvi Sv. Ante, Tribanj – Kruščica, a ispraćaj istoga dana uz prisustvo mnogobrojnih svećenika na groblju Lovrinac. Počivala u miru Božjem.

Mi znamo da je naš Bog Uskrsli Bog i seminar se u hotelu Malin održao u Duhu nade, radosti i ljubavi Uskrsa. Vlč. Zlatko Sudac je govorio o temi slobode i odgovornosti, patnje i obraćenja - povezujući se na primjer obraćenja sv. Pavla, o poniznosti, pomirenju, širini srca, izazovu današnjice, ljudskim pravima, ekologiji, magijskim praksama, New Ageu ...

Uz molitve, sakramente, adoracije, predanje života, molitve za iscjeljenje rana, bolesničko pomazanje, molitve otklinjanja, ispovjedi i Svete Euharistije - na licima sudionika iz Lijepe Naše, Slovenije, BiH, te dijaspore iz ostalih europskih zemalja, moglo se vidjeti oduševljenje.

Zahvaljujemo svima koji nam već osmu godinu omogućuju održavanje ovakvih - Bogu na slavu radosnih i molitvenih duhovnih obnova. Prvo Bogu hvala, zatim biskupu Valteru u miru, zatim hvala biskupu Ivici, vlasnicima hotela i cijelom personalu, vlč. Zlatku Sucu i svim svećenicima koji redovito tamo ispovijedaju i pomažu oko oltara, kapele i sakristije, njegovom vjernom prijatelju i pratitelju teologu i kantautoru Ivanu Puljiću, suradnicima: Ivani Dozan, Maji Blagdan, Anti Vukiću, Ankici Žuljević, Luciji Zekić, Eny Vučić, Urošu Schintleru, Ivanu Pandži, Ivici Kraljeviću kao i svim vanjskim suradnicima i moliteljima.

Jedna od misli sa kojom je vlč. Zlatko Sudac otpratio sudionike seminara bila je:
Svako je vrijeme, ne samo prigoda da se povijest piše, nego prvenstveno stvara. Pisati je može tko hoće, a stvarati je mora svatko. Idite i stvarajte je - ali sa Kristom!
Neka vas Nebo čuva, a Bog i Majka Nebeska blagoslove!

misija / www.velecasnisudac.com

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.