FotoReportaža 788

Obitelj Josipa i Marine Miličević sa svoja četiri sina u živim jaslicama u Dubrovniku

Obitelj Josipa i Marine Miličević sa svoja četiri sina u živim jaslicama u Dubrovniku

Žive jaslice uprizorene su u nedjelju 23. prosinca, ispred dubrovačke katedrale. Ovogodišnju ulogu Svete obitelji imali su Josip i Marina Milićević sa svoja četiri sina Antom, Rafaelom, Franom i Perom iz župe svetog Andrije u Dubrovniku.

Okupljenima se obratio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je zahvalio obitelji koja je utjelovila Svetu obitelj, ali zahvalio je i Neokatekumenskom putu koji je scenski i riječju ispričao božićnu priču, kao i Vijeću za život i obitelj Dubrovačke biskupije. Ukazao je na važnost trenutka kada smo prvo po Mariji, a onda i po Isusu rekli svoje „da“ Bogu, ali je i potaknuo okupljene da to ne ostane samo priča, nego da bude događaj spasenja, događaj koji se nije samo dogodio nego se u našim životima može nastavljati događati. 

Kazao je da se Isus „na otajstven način rađa u nama, a onda po nama u našim obiteljima, našim župnim zajednicama, u našem Gradu, u našoj Domovini, u ovom svijetu i vremenu. I po našem služenju ovaj svijet čini boljim svijetom!“ Na kraju je svima zaželio blagoslovljen Božić.

Žive jaslice organizirali su Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije i Turistička zajednica Grada Dubrovnika. Organizaciji su doprinijeli i članovi Neokatekumenskog puta sa svojom djecom koji su uprizorili pastire i sveta tri kralja.

I ove godine za potrebe živih jaslica u grad su dovezene i prave životinje koje su bile posebno zanimljive najmlađima.

Misija / Šime Zupčić

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.