FotoReportaža 1019

Procesija s Gospom od Anđela do imotske tvrđave Topane

Procesija s Gospom od Anđela do imotske tvrđave Topane

U četvrtak 2. kolovoza u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina Gospe od Anđela, zaštitnice Imotskog i Imotske krajine. 

Misu u 7 sati u crkvi sv. Frane slavio je fra Josip Sušić, župnik Vinjana, uz koncelebraciju gvardijana i župnika fra Kristiana Stipanovića, a svečanu misu u 10.30 predvodio je mladomisnik fra Jerko Kolovrat, uz koncelebraciju svog kolege fra Ivana Marije Đuzela, župnog vikara Imotskog fra Lazara Perice i još 15 svećenika.

Središnje je slavlje započelo u 18 sati procesijom od crkve sv. Frane do imotske tvrđave Topane, do spomenika poginulim braniteljima, gdje je euharistijsko slavlje predvodio dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije. Procesiju do Topane animirao je fra Kristian, a glazbeno su je popratili članovi HPO Gradska glazba Imotski, predvođeni kapelnikom prof. Ivanom Glibotom Crnim.

U euharistijskom slavlju u koncelebraciji s fra Miljenkom bili su imotski mladomisnici, samostanski i župni vikar fra Zoran Kutleša te još 21 svećenik. Pjevanje na središnjem slavlju animirao je veliki zbor sastavljen od župnih zborova župa imotskoga samostanskog okružja, pod ravnanjem Anđelka Nikolića i Maria Cikojevića.

Na kraju slavlja prisutnima se obratio otac gvardijan zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se svetkovina Gospe od Anđela i ove godine proslavi na svečan i dostojanstven način. Osobito je zahvalio fra Miljenku Šteki koji je rado prihvatio doći u Imotski i predvoditi ovogodišnje središnje slavlje.

misija / fra kristian stipanović

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.