FotoReportaža 2078

Susret u Međugorju zajednica Obnove u Duhu Svetome

Susret u Međugorju zajednica Obnove u Duhu Svetome

U Međugorju je ovih dana u tijeku četvrti godišnji susret zajednica, grupa, domova molitva, udruga i inicijativa povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome (ODS) u trajanju od 4. do 8. travnja 2018.

Sudjeluje više od 100 karizmatskih zajednica iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine i mala grupa predstavnika iz Bugarske.

Program se i ove godine odvija u dva dijela. Prvi dio je škola o molitvi Oslobađanja za voditelje, od srijede do petka, u Majčinom selu na kojem sudjeluje otprilike 600 sudionika. Drugi dio je godišnji susret članova ODS-a koji će biti u subotu i nedjelju u župnoj dvorani sv. Ivana Pavla II. na kojem se očekuje više od 1600 sudionika.
Susretu nazoče i duhovnici, svećenici i redovnice.

Kao i proteklih godina, za slavljenje se brinu slavljenički timovi Božja pobjeda, Srce Isusovo, Nanovo rođeni, Božja slava i Dom molitve Osijek.

Susret moderiraju i organiziraju koordinatori Obnove u Duhu Svetom Damir Zukan i Lordan Ljubenkov zajedno sa predstavnicima zajednica ODS-a. Glavni predavač je Neal Lozano sa svojom ženom i sinom koji su došli iz Amerike. Predavanja su se bazirala na tehnici molitve oslobađanja tzv. PET KLJUČEVA, a koju Neal detaljno opisuje u svojoj knjizi OSLOBOĐENI.

Svi prisutni posvjestili su si ono što je važno u karizmatskoj duhovnosti, a to je da se ne može bez svakodnevnog molitvenog života jer nas Bog tada ispunja svojom milošću, po molitvi nam daje razlikovanje duhova, hrani nas svojom Riječju i progovara nam u tišini. Važno je ustrajati u molitvi, iznova probuđivati čežnju i ljubav za Bogom te ostati poniznoga duha. Poniznost je ključna u dobivanju milosti Duha Svetoga. U njezinu dosezanju pomoći će nam svjesnost naših slabosti i grijeha, i zahvalnost

Isusu što je umro za nas - ako ne znamo koliko nismo dobri bez Njegovoga Duha, onda se nedovoljno poznajemo.

I ovaj susret poticaj je svim članovima da budu zahvalni na svojim zajednicama, koje su im poklon Božji u kojoj ih On preko braće i sestara izgrađuje, oblikuje, obrezuje i ljubi!

misija / medjugorje-info

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.