FotoReportaža 1243

Koncert duhovne glazbe 'Blagoslivljajmo Gospodina' u Kaštelima

Koncert duhovne glazbe 'Blagoslivljajmo Gospodina' u Kaštelima

U gradskoj dvorani u Kaštel starom se povodom proslave dana grada Kaštela okupilo oko 1500 Kaštelana na koncertu kršćanske duhovne glazbe.

U jednom korizmenom ozračju, uz pjesme izvođene s naglaskom na snagu vjere i žrtvu Krista na križu, dva sata programa je, osvjedočili smo se, dotaknulo srca sudionika ovog događaja.

Uz domaćine, kaštelanski VIS SIGNUM i mlade molitvene zajednice Dobri pastir izvođači su bili Božja slava bend, grupa Emanuel, fra Marin Karačić, Petar Buljan iz Božje pobjede, sestre Ramljak i zbor Mihovil.

Zanimljiv dio programa su bili početni film o stvaranju svijeta kao i molitve koje su se molile između nastupa izvođača.

Koncert naziva "Blagoslivljajmo Gospodina" bio je besplatan, a organizirala ga je koordinacija katoličkih karizmatskih molitvenih zajednica naziva Obnova u Duhu Svetome Splitko-makarske nadbiskupije i zajednica Dobri Pastir iz Kaštela, a pokrovitelj je bio grad Kaštela. Na koncertu je bio nazočan i gradonačelnik grada Denis Ivanović koji je podržao obilježavanje dana grada i na ovaj način.

U podjeli ulaznica sudjelovale su Kaštelanske župe te Gospe od anđela iz Trogira i Gospe od zdravlja iz Splita.

Koncert je započeo blagoslovom don Mije Grozdanića, sadržavao je na sredini upečatljivu molitvu fra Marina Karačića, a završio s riječima don Daria Čorića koji je pozvao sve da ponesu rasplamsalu Božju ljubav u svojim srcima.

Za dan grada Kaštela se uobičajeno do sada organizirao koncert svjetovne glazbe. Mi u ODS-u smo smatrali kako je prikladnije da se u korizmeno vrijeme slavi Gospodin. Raduje me što je dvorana bila puna i nadam se da će ovo događanje postati tradicija - izjavila je realizatorica ovog projekta Obnove u Duhu Svetome - Monika Režić, inače članica molitvene zajednice Dobri Pastir iz Kaštela.

Ovaj koncert su podržale razne tvrtke iz Kaštela, a dobrovoljne priloge za troškove održavanja su davali i župljani koji su preuzimali ulaznice iza nedjeljnih misa.

Dio doniranih sredstava namijenjen je nekim oboljelim osobama u Kaštelima koji imaju potrebe za skupim lijekovima i aparatima.

Ovaj događaj okupio je većinom mlade te pokazao kako se ponuda kvalitetnog dobrog sadržaja nailazi na dobru prihvaćenost mladih i njihove pozitivne odjeke.

Misija / Lordan Ljubenkov
Foto Portal grada Kaštela

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.