FotoReportaža 1175

Nadbiskup Barišić pohodio župu Gospe od Zdravlja u Podstrani

Nadbiskup Barišić pohodio župu Gospe od Zdravlja u Podstrani

Mons. dr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, upriličio je korizmeni posjet župi Gospe od Zdravlja u Podstrani, kao dio pastirskog pohoda svim župama Poljičkoga dekanata.

Sudjelovao je u pobožnosti križnog puta i predvodio je svečanu svetu misu, na kojoj su koncelebrirali župnik don Ivica Barišić i nadbiskupov tajnik don Gabrijel Kamber.
– Ne odustajte pod teretom križa jer nakon svakog Velikog petka dolazi Uskrs – hrabrio je nadbiskup u propovijedi župljane, te je pozvao majke, u godini posvećenoj njima, da se požrtvovno brinu o svojim obiteljima.

Oca nadbiskupa pozdravila su djeca izvedbom pjesme "Isuse, volim te" na afričkom jeziku silozi, što ih je uvježbala č.s. Augustina, voditeljica Pučkih pivača župe Gospe od Zdravlja, a riječ dobrodošlice izrekla je vjeroučiteljica Ružica Đonlić.

Nakon obreda, ocu nadbiskupu u Pastoralnom centru društvo su pravili župnik don Ivica Barišić, načelnik Podstrane Mladen Bartulović, časne sestre samostana franjevki od Bezgrješne s Grljevca, članovi župnog Pastoralnog i Ekonomskog vijeća, Pučki pivači, župni bend mladih "Dodir Milosrđa" te župljani.

Željana MATIJEVIĆ

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.