FotoReportaža 853

Devet novih parova sudjelovalo na seminaru 'Bračni susreti' u Splitu

Devet novih parova sudjelovalo na seminaru 'Bračni susreti' u Splitu

U organizaciji Hrvatske zajednice bračnih susreta od 16. do 18. veljače u kući sestara Anćela na Kamenu u Splitu održan je seminar „Bračni susreti". To je vikend tečaj komunikacije i duhovna obnova za sve parove koji žive u sakramentalnom braku kao i za one koji žive posvećenim životom. Na tečaju u Splitu sudjelovalo je devet novih parova.

Vikend vode stručno osposobljeni bračni parovi i jedan svećenik, a u Splitu su to bili Anđa i Ivica Veža, Marija i Mirko Perinović te vlč. Antun Zec. Njihova uloga bila je da dijeljenjem svoga iskustva sudionicima pomognu otkriti njihovo iskustvo u temeljnim ljudskim potrebama i vrednotama.

Cilj seminara je naučiti bračne parove kako raditi na poboljšanju odnosa u braku i obitelji te osvijestiti važnosti svetog sakramenta ženidbe i sakramenta svetog reda. Seminar je koncipiran tako da se kroz radionice parove nauči međusobnoj komunikaciji u novom svjetlu, a pomaže i svećenicima u komunikaciji sa svojim župljanima koji su njihova obitelj. Vrhunac vikenda je svečano euharistijsko slavlje na kojemu su bračni parovi imali priliku i za obnovu sakramenta braka.

Hrvatska zajednica bračnih susreta organizira i vikend tečaj za zaručnike. Više o njihovom radu može se saznati na www.hzbs.hr.

misija / kristina bitanga

 

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.