FotoReportaža 1129

Preseljenje i prva sveta misa u Domu kulture u Brnazama

Preseljenje i prva sveta misa u Domu kulture u Brnazama

Zajednica vjernika Svetog Nikole Tavelića u nedjelju, 14. siječnja 2018., zbog skorašnje gradnje crkve u Brnazama, slavila je prvu Svetu misu u Domu kulture u Brnazama.

Slavlje je započelo u 10 sati okupljanjem vjernika u crkvi Sv. Nikole Tavelića. Nakon uvodne molitve župni vikar fra Antonio Mravak pročitao je imena svih svećenika franjevaca koji su od početka gradnje crkve pastorizirali vjernički puk u Brnazama. Prisjetio je se i svih preminulih mještana koji su u ovoj crkvi tražili utjehu i snažili vjeru u životnim poteškoćama.

Potom je procesija krenula prema Domu kulture. Nije se moglo ne zamijetiti i suze vjernika na izlasku iz crkve, kao i gesta mnogih koji su na izlasku poljubili oltar i zidove crkve. Dolaskom u Dom kulture fra Antonio je blagoslovio prostor u kojem će se slaviti svete mise i ostala liturgijska bogoslužja. Nakon blagoslova započelo je misno slavlje. U propovijedi predvoditelj slavlja je pozvao sve vjernike na molitvu za gradnju nove crkve. Zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremanju prostora u Domu kulture, bilo u materijalnom ili duhovnom planu.

Preko mise pjevali su članovi mješovitog i dječjeg zbora iz Brnaza pod ravnanjem Jelene Mihaljević i s. Dominike Vrdoljak. Slavlje je završilo pjevanjem himne Lijepa naša.

Od 4. siječnja započeli su radovi na uređenju dvorane, u projektu uređenja i sanacije prostora sudjelovali su mještani Brnaza, Grad Sinj i Mjesni odbor Brnaze. (Izvor: www.facebook.com/Gospa-Sinjska)

misija / franjevci-split

 

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.