FotoReportaža 970

Izložba fotografija BOŽJI TRAGOVI don Marina Barišića u Vinišću

Izložba fotografija BOŽJI TRAGOVI don Marina Barišića u Vinišću

U prostorijama pastoralnog centra župe Presvetoga Srca Isusova u Vinišću otvorena je izložba fotografija župnika don Marina Barišića – Lava kojima je htio približiti ljepotu zalaska i izlaska sunca.

Otvorenju izložbe pod naslovom  BOŽJI TRAGOVI nazočio je veći broj posjetitelja, župljana župe Vinišće, kao i župa Žeževica i Brela gdje je don Marin prije djelovao te brojni kolege i prijatelji. Na 30 probranih fotografija uočava se autorova ljubav prema zanimljivoj fotografiji te njegov trud da izlaske i zalaske sunca prepozna kao „Božji rukopis" i poticaj na potragu za lijepim.

Program otvaranja izložbe vodila je Jasna Radović, a svečanost je započela dječjom pjesmom „Da mi je biti sunce" uz ritmičke pokrete djece iz župnog pjevačkog zbora. Nakon toga o izložbi je govorio dr. don Mladen Parlov, profesor na splitskom KBF-u, ističući važnost „uočavanja ljepote koja je u očima promatrača čuvanja vlastite zemlje u njezinom bogatstvu kako bismo je jednako lijepu i bogatu predali budućim naraštajima". Istaknuo je važnost „prirodne i duhovne ekologije kao naše odgovornosti za darove Božje i naslijeđe predaka".

U nastavku programa Ana Bubalo, profesorica violine i glazbene kulture u Omišu, nastupila je skladbom Canon od J. Pachelbela. Vlasta Bego krasnoslovila pjesmu Miroslava Krleže „Crveni suton". Boro Ercegović uz pratnju Martine Mlačić na klavijaturama otpjevao je Schubertovu „Ave Maria".

Autor fotografija don Marin Barišić u zahvalnoj riječi istaknuo je svoju oduševljenost ljepotom sunca koje se uvijek ponovno pojavljuje te zahvalio svima koji su mu bili podrška na putu stvaranja ovih fotografija i njihovoj prezentaciji. Istaknuo je humanitarni karakter same izložbe, pozivajući okupljene da otkupom pojedinih slika pomognu najpotrebnije, jer će se sav doprinos od izložbe darovati splitskom Caritasu.

Na kraju programa nastupio je župni zbor izvedbom skladbe „Sva djela Gospodnja".

Ovdje možete pogledati sve fotografije s izložbe BOŽJI TRAGOVI, te ako vam se koja svidi, možete je naručiti tako da se javite don Marinu na telefon ili narudžbu s brojem fotografije pošaljete na e-mail adresu zupa.vinisce@gmail.com.

misija / don jure strujić

 

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.