FotoReportaža 1294

Nadbiskup Barišić krstio šesto dijete u obitelji Čarić u Brnazama

Nadbiskup Barišić krstio šesto dijete u obitelji Čarić u Brnazama

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić pohodio je u nedjelju, 29. listopada zajednicu Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, župa Gospe Sinjske, te predvodio misno slavlje tijekom kojeg je krstio dječaka Ivana Pija, šesto dijete u obitelji Željka i Ivanke Čarić.

U crkvi Sv. Nikole Tavelića u koncelebraciji su bili fra Antonio Mravak, voditelj zajednice Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, fra Ivan Norac-Kljajo, ispovjednik u Svetištu Gospe Sinjske te don Gabriel Kamber, nadbiskupov tajnik. Misno slavlje uveličali su članovi dječjeg i mješovitog zbora iz Brnaza pod ravnanjem Jelene Mihaljević.

U propovijedi nadbiskup je istaknuo kako je ljubav prema Bogu temelj naših odnosa u svakodnevnom životu. Ljubav prema Bogu potiče čovjeka da gradi iskrene odnose koji se temelje na iskrenosti i povjerenju prema bližnjemu i onome koji je od nas drukčiji. Opasnost koja umanjuje ljubav i ugrožava čovjekovo dostojanstvo je napast ravnodušnosti, naglasio je nadbiskup.

Čovjekova ravnodušnost zatomljuje milost ljubavi koju je utisnuo Bog u čovjekovo srce. Tada čovjek postaje samome sebi dostatan, zaboravljajući Isusovu zapovijed da ljubimo Boga i svoga bližnjega. Potrebno je upoznati školu ljubavi. Ona se nalazi u obitelji rekao je nadbiskup. Govoreći o svetosti i dostojanstvu obitelji nadbiskup je naglasio da je ona prenositeljica i čuvarica vrednota za Crkvu i društvo.

Otac i majka, imaju moć naučiti svoju djecu govoriti govorom ljubavi koji će se temeljiti na ljubavi prema Bogu i bližnjemu, zaključio je nadbiskup. Na kraju propovijedi pozvao je sve okupljene vjernike da čuvaju i mole za svetost kršćanskih obitelji da čuvaju dar života od začeća do smrti.

Na završetku misnoga slavlja nadbiskup je obitelji Čarić udijelio prigodni dar i čestitao zajednici vjernika u Brnazama na novome članu kojem se raduje cijela Crkva. Fra Antonio Mravak, župni vikar u Brnazama, zavalio je uime cijele zajednice nadbiskupu što je pohodio zajednicu Sv. Nikole Tavelića u Brnazama i što ju je ohrabrio na njenom vjerničkom putu.

misija / nadbiskupija-split

 

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.