FotoReportaža 1772

Blagoslov zavjetne kapelice Srca Marijina u Gornjim Vukušićima

Blagoslov zavjetne kapelice Srca Marijina u Gornjim Vukušićima

Nakon sedam godina mukotrpnog rada i odricanja završena je zavjetna kapelica Srca Marijina u Gornjim Vukušićima , ponos i djelu ruku Joze Vukušića koju je na koncu u nazočnosti mještana blagoslovio radobiljski župnik don Mijo Grozdanić.

Kako bi sama kapela dobila na svojoj važnosti njen tvorac uredio je i dvjestotinjak četvornih metara okoliša nazvavši to mjesto svetište Gospe od Vječne Svjetlosti.

- Ideja o gradnji ovog svetišta pa i same kapelice jednostavno se rodila preko noći. Vođen Marijinim svjetlom i zagovorom u samim počecima moga rada pola kilometra odavde iskopao sam i u kapelicu ugradio ovaj kamen u obliku ranjenog srca. To mi je bio dodatan postreh da nastavim sa radom i doveden ovaj moj projekt kraju - kronološki nas s projektom upoznaje Jozo Vukušić.

I tu nije kraj. Uskoro se u tom Jozinom svetištu namjerava graditi i spilja nalik onoj u Vepricu dakako u mnogo manjim gabaritima, gdje će vjernici moći paliti svoje zavjetne svijeće.
Nakon blagoslova u čast Gospi, a i njihovom Jozi, domaćice su pripremile svojevrsni domjenak na kojem se okupilo cijelo selo.

 

PIŠE: MLADEN NEJAŠMIĆ
FOTO: MIRKO KOVAČEVIĆ

 


Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.