FotoReportaža 567

'Dukati moga zavičaja' u Imotskome

'Dukati moga zavičaja' u Imotskome

Djelatnici i učenici Osnovne škole „Stjepan Radić“ u Imotskom prigodom proslave 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka pripremili su projektni tjedan pod nazivom „Dukati moga zavičaja“.

Otvorenje te manifestacije bilo je u ponedjeljak 5. lipnja u 11:30 kod fontane u Ulici Ante Starčevića. Nakon što je školski zbor otpjevao himnu „Lijepa naša“, profesorica Ivana Petričević najavila je program projektnog tjedna po pojedinim danima. Zatim je ravnateljica Monika Pavlović Grabovac proglasila tjedan otvorenim, što je popratilo podizanje prigodne zastave. Uvodna ceremonija završila je pjesmom Gospi od Anđela u izvedbi mladih mandolinista i školskog zbora.

U 12 sati u Gradskom kinu ravnateljica je pozdravila sve prisutne te ukratko iznijela kako je došlo do projektnog tjedna. Zahvalila je svima zaslužnima za organizaciju i ostvarenje te ideje: djelatnicima i učenicima škole, vanjskim suradnicima i sponzorima. Osobito je zahvalila glavnoj koordinatorici tjedna profesorici Sanji Bago i svim njezinim suradnicima.

Uslijedila je predstava „Dukati moga zavičaja“, koju su osmislili i pripremili Sanja Bago, Jona Glibota, Katija Nikolić i Marko Mendeš. U nekoliko slika prikazana je tradicija Imotskog i Imotske krajine, osobito događaji vezani s oslobođenjem Imotskog od Turaka 1717. godine. U predstavi su nastupili učenici i profesori osnovne škole, a za svoj su nastup nagrađeni dugotrajnim i gromkim pljeskom dupkom ispunjenog kina.

misija / kristian stipanović

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.