Crkva u Hrvata 627

S Trsata krenula riječka etapa međunarodne biciklijade 'Marija Zvijezda'

S Trsata krenula riječka etapa međunarodne biciklijade 'Marija Zvijezda'
Ekipa se okupila kod kipa 'Trsatski hodočasnik'

Nakon molitve i blagoslova koji im je udijelio fra Tomislav Faletar, u srijedu 29. travnja ispred crkve Majke Božje Trsatske i kipa "Trsatski hodočasnik" krenula je riječka etapa međunarodne biciklijade "Marija Zvijezda". Četvorica biciklista BK "Babaroga" iz Ogulina u tri dana proći će oko 350 kilometara. Do konačnog odredišta, Banje Luke, prijeći će put od Rijeke preko Ogulina, Bihaća i Prijedora.

Geslo ovogodišnje manifestacije je "Kvasac dobra - za konsolidaciju bratstva i mira, međunarodnoga dijaloga i prijateljstva".
Organizator toga jedinstvenog sportskog događaja je Misijska europska inicijativa "Kristov Stol" i za cilj ima biciklima obići gradove i marijanska svetišta koje je pohodio sv. Ivan Pavao II., ali i duhovno se pripremiti za pastirski pohod pape Franje Sarajevu.

Prva biciklijada "Marija Zvijezda" održana je prošle godine u povodu kanonizacije pape Ivana Pavla II. i pape Ivana XXIII. i prvi ju je podržao banjolučki biskup Franjo Komarica.
Ovogodišnja biciklijada u znaku je 10. obljetnice smrti sv. Ivana Pavla II., ali i prisjećanja na pastirski pohod pape Benedikta XVI. Zagrebu i Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011.

Sedam ekipa krenut će iz sedam smjerova: Osijeka, Zadra, Dubrovnika, Zagreba, Splita i Rijeke, te 2. svibnja zajedno stići u Banju Luku, mjesto u kojemu je sv. Ivan Pavao II. boravio 22. lipnja 2006. Četrdesetak biciklista iz 15-ak gradova republika Hrvatske i Bosne i Hercegovine nakon mise s banjolučkim biskupom posjetit će ostale vjerske zajednice koje djeluju u Banjoj Luci te trapiste u trapističkoj opatiji "Marija Zvijezda".

misija / ika