Crkva u Hrvata 18396

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala fra Jozu Zovka da blagoslovi Pantovčak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala fra Jozu Zovka da blagoslovi Pantovčak
Fra Jozo Zovko blagoslivlja Kolindu Grabar Kitarović na Pantovčaku

Prva hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je u četvrtak 19. veljače, na svoj prvi radni predsjednički dan, hercegovačkog franjevca fra Jozu Zovka, župnika Međugorja s početka ukazanja, da blagoslovi Predsjednički ured na Pantovčaku. "Htjela sam da ova kuća bude blagoslovljena", objavila je prva hrvatska predsjednica na svom Facebook profilu.

Dan ranije, na Pepelnicu ili Čistu srijedu ujutro u Zagrebačkoj katedrali nazočila je misi i obredu pepeljenja za početak korizme.

Predvoditelj slavlja, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Lovro Cindori u svojoj prigodnoj propovijedi, govoreći o vremenu posta, molitve i pokore u koje Crkva danas ulazi, potaknuo je vjernike da ovo sveto vrijeme učine vremenom skrušenosti, molitve i poniznosti pred Bogom kako bi naši zajednički novi početci bili snažni i jaki, skromni i ponizni, umjesto oholi i uznositi.

Mons. Cindori posuo je pepeo i na glavu hrvatske predsjednice koja je iznenadila prisutne vjernike jer se na dan službenog preuzimanja predsjedničke službe pojavila u katedrali bez najave, bez mnogobrojnih osiguranja i novinara.


misija