Crkva u Hrvata 383

Obiteljska revija Kana: Čudo stvaranja i medicina – što kada srce nerođena djeteta ima 'grešku'?

Obiteljska revija Kana: Čudo stvaranja i medicina – što kada srce nerođena djeteta ima 'grešku'?

„Da bi nova godina bila sretnija, uspješnija, radosnija, a mi zdraviji, potrebna je odluka mijenjati sebe i iznova birati dobro. Na tom putu i kroz ovu godinu neka vas dalje prati i nadahnjuje naša kršćanska obiteljska revija“, poručuje među ostalim uredništvo Kane.

„Ne smiju se božićni duh i njegove poruke ostaviti u jaslicama“, piše Josip Grbac u novom broju kršćanske obiteljske revije Kana koja je u novu godinu krenula upravo putem „plodova Božića“. U Pitanju sadašnjega trenutka Grbac tako ističe prava djece i njihova kršenja danas, nadovezujući se na neodvojivu povijesnu povezanost s rođenjem Isusa. Na tom je tragu i središnji razgovor u ovom broju Kane, s doktoricom Rajkom Lulić Jurjević koja se bavi fetalnom ehokardiografijom u Dječjoj bolnici Srebrnjak (Čudo stvaranja i medicina – što kada srce nerođena djeteta ima ‘grešku’).

Dr. Lulić Jurjević osvrnula se na rođenje kao čudesan trenutak u čovjekovu životu, ali i na ono vrijeme koje rođenju prethodi, a u kojem medicina danas ima doista velike mogućnosti, pa tako i uočavanja problema sa srcem i adekvatnoga liječenja. U razgovoru je otkrila i kako joj u poslu i privatnom životu pomaže vjera. O djeci i njihovoj kreativnosti, roditeljskim odgojnim metodama i potrazi za vlastitim identitetom u adolescenciji čitatelj Kane doznat će mnogo u rubrici Obiteljski savjetnik, a traži li vjerom prožeto štivo, pronaći će te ga u rubrikama Kršćani u svijetu (fra B. Šagi), Vrijeme i riječ (fra D. Tepert), Meditacije (J. Sanko Rabar), Kršćanska magistrala (N. Kuzmičić) i drugima.

misija / Tihana Pšenko Miloš / KS