Crkva u Hrvata 1040

Radovi na izgradnji spomen-crkve Našašća svetog Križa u Zrinu ušli u završnu fazu

Radovi na izgradnji spomen-crkve Našašća svetog Križa u Zrinu ušli u završnu fazu
Trenutno se na crkvu nanosi fasada, a onda na red dolazi krovni pokrov i uređenje unutrašnjosti

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je gradilište spomen-crkve Našašća svetog Križa u Zrinu kako bi se upoznao s izvedenim radovima koji su ušli u završnu fazu. 

U pratnji ravnatelja Zaklade za gradnju crkve u Zrinu mons. Marka Cvitkušića, člana Zaklade Damira Borovčaka i izvođača radova Davora Vrbaneka, biskup se uvjerio da će do blagoslova crkve 14. rujna sve biti završeno. Trenutno se na crkvu nanosi fasada, a sljedećih dana dolazi na red krovni pokrov kao i uređenje unutrašnjosti. Također se pripremaju ploče s imenima 291 ubijenog Zrinjanina koje će biti postavljene na pročelju crkve, a akad. kipar Ivan Kujundžić izrađuje kameni oltar, ambon i svetohranište koji će u crkvu stići do blagoslova.

Misno slavlje i blagoslov crkve, na blagdan Uzvišenja sv. Križa, u subotu, 14. rujna, s početkom u 10.30 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Svi koji žele pomoći u izgradnji crkve Našašća Svetog Križa svoje darove mogu uplati na račun Zaklade za gradnju župne crkve Našašća sv. Križa u Zrinu, Trg bana Josipa Jelačića 9, Sisak, IBAN: HR5823400091510584938, SWIFT: PBZGHR2X.

misija / sisačka biskupija