Crkva u Hrvata 625

Misom u Osječkoj konkatedrali započelo je 5. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu

Misom u Osječkoj konkatedrali započelo je 5. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu
Nakon Svete Mise, 50-ak hodočasnika započelo je hod prema Tvrđi i Gospi Osječkoj

Svakodnevno u programu Hrvatskog katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

Sv. misom u Osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla započelo je ovogodišnje 5. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu. Sv. misu predvodio je p. Ike Ivan Mandurić, koji je naglasio kako će naše hodočašće biti poput jedne propovijedi, te potaknuo hodočasnike da otkrivaju ono sveto i mistično u hodočašću, da pokušaju čuti što Gospodin upravo njima govori.

Nakon Sv. Mise, 50-ak hodočasnika započelo je hod prema Tvrđi i Gospi Osječkoj. Ondje su se kratko pomolili te nastavili dalje prema župi Preslavnog Imena Marijina. Zatim su krenuli dalje preko Nemetina, gdje su se pomolili za poginule.

U Sarvašu su nas župljani na čelu s župnikom Mariom Brkićem dočekali s okrjepom. Sarvaški župnik pridružio nam se u daljenjem hodu prema Aljmašu, gdje smo prolaskom zadnjeg dijela puta kroz šumski put, stigli u svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu. Saznali smo nešto više o ovom lijepom svetištu i čudu Gospinog kipa koji je u podmetnutim eksplozijama ostao neoštećen.

Ovaj lijepi dan zaključen je večerom – roštilj su nam priredili članovi udruge 100%-tnih invalida Domovinskog rata, kojima od srca zahvaljujemo.

U nedjelju nastavljamo iz Aljmaša prema Vukovaru. Ujutro je Sv. Misa u 7h u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu. Misu će predvoditi p. Hrvoje Mravak, a nakon mise nastavljamo hod prema Vukovaru.

Pridružite nam se u hodu!

misija / hkm