Crkva u Hrvata 512

Biskup Škvorčević posjetio obitelj preminulog dr. Antuna Lisca, borca za zaštitu života nerođene djece

Biskup Škvorčević posjetio obitelj preminulog dr. Antuna Lisca, borca za zaštitu života nerođene djece
Požeški biskup Antun Škvorčević s obitelji pokojnog dr. Antuna Lisca

Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji kancelara Ivana Popića posjetio je 4. lipnja obitelj snažnog borca za zaštitu života nerođene djece, pokojnog dr. Antuna Lisca u Kaptolu, izrazio je potporu supruzi Bosiljki te djeci Jacinti, Ani i Klari, ohrabrio ih na daljnjem životnom putu, te pružio utjehu vjere.

Dr. Antun Lisec, okrijepljen sakramentima, umro je nakon kratke i teške bolesti, 1. lipnja u 62. godini života. Na vječni počinak ispratio ga je 3. lipnja na groblju u Kaptolu nedaleko Požege župnik Mario Rašić zajedno s još desetak svećenika i brojnih vjernika. 

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je supruzi Bosiljki sljedeću sažalnicu: „Besmrtni Kralj vjekova, kojemu sve živi pozvao je Vašeg cijenjenog supruga, dr. Antuna iz ovoga svijeta u vječnost. U trenutku zemaljskog oproštaja s voljenim suprugom, ocem, sinom, bratom, prijateljem izražavam svoje duboko kršćansko suosjećanje Vama, djeci Jacinti, Ani i Klari, njegovoj majci Jeleni-Zlati, braći Valentinu, Vinku i Anđelku, sestrama Marijani i Jelici te svima drugima koji za njim tuguju. 

Želio bih zajedno s Vama zahvaliti Bogu za dar Antunova života. Bio je uzor vjernika laika koji je vjerodostojno živio i svjedočio svoju pripadnost Isusu Kristu i njegovoj Crkvi te javno svjedočio evanđeoske vrijednosti. S velikom je zauzetošću i žarom sve svoje snage uložio u obranu ljudskog života od njegova naravnog začeća do prirodne smrti, rado organizirao susrete – od Hrvatske i susjednih zemalja do Ukrajine i Rusije – na kojima je dokazivao nepovredivost ljudskog života i dostojanstvo žene i majke u njezinu opredjeljenju za porod. 

Neka Svemogući Bog plemenitom pokojniku udijeli dioništvo u punini života za koji se ovdje na zemlji zauzimao, te vječnu radost u slavi svoga uskrslog Sina, a Vama i svima koji za njim tuguju neka udijeli utjehu Duha Svetoga, u nadi susreta s njime u vječnosti“.

misija / ika