Crkva u Hrvata 388

Pater Ike Mandurić predvodi duhovnu obnovu u Remetama i poziva na Mladifest u Viduševcu

Pater Ike Mandurić predvodi duhovnu obnovu u Remetama i poziva na Mladifest u Viduševcu
Pater Ivan Ike Mandurić

Karmelićani i Molitvena zajednica Srce Isusovo uoči svetkovine Duhova, organiziraju veliko duhovsko bdjenje mladih u Svetištu Majke Božje Remetske u Zagrebu, u subotu 8. lipnja, s početkom u 18.30 sati.

Misa, slavljenje i molitveno bdijenje održat će se na otvorenom, odnosno vanjskom oltaru pored svetišta Majke Božje Remetske.

Euharistijsko slavlje predvodit će pater Ivan Ike Mandurić koji se nakon godine dana isusovačke probacije vratio iz inozemstva i ovo mu je prva duhovna obnova za mlade u Hrvatskoj nakon povratka. Molitveno bdijenje pred Presvetim od 20 sati predvodit će o. Antonio-Mario Čirko, župnik i upravitelj zagrebačkog svetišta u Remetama. Alan Hržica uz slavljeničku službu Molitvene zajednice Srce Isusovo glazbeno će animirati cijeli događaj praćen slavljem i duhovnom glazbom.

Duhovi ili Pedesetnica jedan su od najvažnijih kršćanskih blagdana. Taj dan slavimo silazak Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, točno pedeset dana nakon Uskrsa.

Ovom svetkovinom završava uskrsno vrijeme, a slavi se i kao blagdan rođenja Crkve, budući da su apostoli tek po primanju sile odozgor govorili tako da su ih mogli razumjeti ljudi svih naroda i jezika, a mnoštvo se “dalo krstiti te su primili Duha Svetoga”. Kada je Duh Sveti sišao nad apostole, oni su dobili darove Duha Svetoga. Ti su im darovi pomogli u ispunjavanju misije, odnosno propovijedanju Evanđelja svim narodima.

Ukoliko nemate osobni prijevoz, do svetišta Majke Božje Remetske možete doći s Kaptola autobusnom linijom 226 i sa Svetica – stajalište kod Dinamovom stadiona s autobusnom linijom 203.

Zajednica Marijina legija Petrinja, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote, organizira 1. Mladifest u Hrvatskoj - od 21. do 23. lipnja u Viduševcu.

Trodnevni molitveni susret mladih bit će prožet katehezama, snažnim svjedočanstvima, molitvom, klanjanjem, pjesmom, plesom i glazbeno-scenskim prikazom “Pasija”.

Uz sisačkog biskupa Vladu Košića, na Mladifestu će sudjelovati i međugorski župnik fra Marinko Šakota, don Damir Stojić, pater Ivan Ike Mandurić, vlč. Ivan Grbešić, vlč. Branko Koretić, Božja pobjeda te Alan Hržica.

U malo mjesto Viduševac kod Siska unijet će se duh Međugorja kako bi se svi zajedno što bolje pripremili za 30. Međunarodni susret mladih u Međugorju.

Svoj poziv uputio je i pater Ike:
“Dragi mladi, ljeto nije samo vrijeme kad Bogu krademo vrijeme, nego ljeto može biti i vrijeme kad još više možete razgovarati s Bogom! Zato je i nastao program Mladifest koji će se održati u Gornjem Viduševcu. Ondje ću biti i ja. Preporučam! Dođite!”

Sudjelovanje na Mladifestu je besplatno, a cijena sudjelovanja za one kojima je potreban smještaj je sto kuna. U cijenu su uključena dva noćenja, doručak i ručak u subotu te doručak u nedjelju.

misija / hkm