Crkva u Hrvata 3447

Fra Stanko Mabić predvodio duhovnu obnovu za život u Međugorju na kojoj se okupilo više od 150 ljudi

Fra Stanko Mabić predvodio duhovnu obnovu za život u Međugorju na kojoj se okupilo više od 150 ljudi
Sudionici duhovne obnove za život u Međugorju došli su iz 13 zemalja / Radio Mir Međugorje

U Međugorju je od 29. svibnja do 1. lipnja održana duhovna obnova za život na kojoj je sudjelovalo više od 150 ljudi iz 13 zemalja svijeta. Tema ove duhovne obnove, kao i svih ostalih u ovoj godini, bila je u Gospinoj školi „Idi za mnom!“ (Mk 10, 21).

Prvog dana predavanja svima je ''dobrodošlicu kući – u Međugorje, našoj Majci, Kraljici mira'' poželio međugorski župnik fra Marinko Šakota, a duhovnu obnovu četiri dana predvodio je fra Stanko Mabić, odgojitelj mladih fratara.

Drugog dana duhovne obnove molio se Križni put uz Križevac, a treći dan počeo je molitvom Krunice na Brdu ukazanja u sedam sati. Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u tišini bilo je podne. Potom opet predavanje i sudjelovanje u večernjem molitvenom programu u crkvi sv. Jakova u Međugorju. Duhovna obnova završila je u subotu svetom misom, a prije toga bilo je predavanje, a zadovoljni sudionici su i razmijenili svoja iskustva.

U Međugorju se od 6. do 9. lipnja održava 8. međunarodno hodočašće za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

misija / medjugorje.hr