Crkva u Hrvata 11496

Gospa Međugorska: Molite, jer ovdje na zemlji ste prolazni i osjetit ćete potrebu da budete bliže Bogu

Gospa Međugorska: Molite, jer ovdje na zemlji ste prolazni i osjetit ćete potrebu da budete bliže Bogu
FOTO RADIO MIR MEĐUGORJE

Gospina poruka u Međugorju preko vidjelice Marije Pavlović Lunetti, u petak 25. siječnaj 2019.

„Draga djeco! Danas vas kao majka pozivam na obraćenje. Ovo vrijeme je za vas, dječice, vrijeme tišine i molitve. Zato, u toplini vašeg srca nek zrno nade i vjere raste i vi ćete, dječice, iz dana u dan osjetiti potrebu da više molite. Vaš će život postati uredan i odgovoran. Shvatit ćete, dječice, da ste ovdje na zemlji prolazni i osjetit ćete potrebu da budete bliže Bogu i s ljubavlju ćete svjedočiti vaše iskustvo susreta s Bogom koje ćete djeliti s drugima. Ja sam s vama i molim se za vas, ali ne mogu bez vašeg Da. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Ovih dana apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, nadbiskup Henryk Hoser posjetio je Općinu Čitluk te se susreo s općinskim načelnikom Marinom Radišićem.

Na sastanku je nadbiskup Hoser upoznao Radišića s ulogom apostolskog vizitatora koju mu je povjerio papa Franjo, iznio svoje dojmove o župi Međugorje, te govorio o plodovima Međugorja i planovima vezanim za izgradnju svetišta.

Načelnik Radišić svog je gosta upoznao s osnovnim karakteristikama općine Čitluk, a govoreći o aktivnostima jedinice lokalne samouprave Radišić je poseban naglasak stavio na aktivnosti vezane za unaprjeđenje infrastrukture u župi Međugorje koju svake godine posjeti veliki broj hodočasnika.

Mons. Hoser i Radišić, govoreći o planovima za buduće razdoblje, izrazili su spremnost na zajedničku suradnju kako bi se župa Međugorje nastavila razvijati na radost župljana koji u njoj žive, ali i kako bi župa Međugorje mogla pružiti što bolje uvjete hodočasnicima koji svakodnevno posjećuju tu župu, priopćeno je iz Općine Čitluk. Razmijenili su i progodne darove.

misija / medjugorje.hr