Crkva u Hrvata 4833

Gospa u Međugorju: Ja vas majčinski vodim da se klanjate mome Sinu Isusu

Gospa u Međugorju: Ja vas majčinski vodim da se klanjate mome Sinu Isusu
Vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo

Gospina poruka preko vidjelice Mirjane Dragičević-Soldo, u srijedu 2. siječnja 2019.

“Draga djeco,
Na žalost, među vama, mojom djecom, ima toliko borbe, mržnje, osobnih interesa, sebičnosti. Djeco moja, tako lako zaboravljate na moga Sina, na Njegove riječi, na Njegovu ljubav. Vjera se gasi u mnogim dušama, a srca zahvaćaju materijalne stvari svijeta. Ali, moje majčinsko srce zna kako ima još onih koji vjeruju i ljube, koji traže kako bi se što više približili mome Sinu, koji neumorno traže moga Sina – onda tako traže i mene. To su ponizni i blagi sa svojim bolima i patnjama koje nose u tišini sa svojim nadanjima, a nadasve sa svojom vjerom. To su apostoli moje ljubavi. 

Djeco moja, apostoli moje ljubavi, učim vas da moj Sin ne traži neprestane molitve, već i djela i osjećaje, da vjerujete, da molite, da osobnim molitvama rastete u vjeri, da rastete u ljubavi. Ljubiti jedni druge, to je ono što On traži, to je put u vječni život. Djeco moja, ne zaboravite da je moj Sin donio svjetlo na ovaj svijet, a donio ga je onima koji su ga htjeli vidjeti i primiti. Vi budite ti, jer to je svjetlo istine, mira i ljubavi. Ja vas majčinski vodim da se klanjate mome Sinu; da sa mnom ljubite moga Sina; da vaše misli riječi i djela budu upravljene mome Sinu, da budu u njegovo ime. Tada će moje srce biti ispunjeno. Hvala vam.”

Donosimo i čestitku apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Henryka Hosera. Svetkovina Marije Bogorodice, koju slavimo u Međugorju dobila je jedno posebno značenje. Naša župa živi intezivno marijansko štovanje i časti Majku Božju u Njezinu poslanju Kraljice mira.

Od srca zahvaljujem Njegovoj Ekselenciji, apostolskom nunciju mons. Luigiju Pezzutu, za njegovu nazočnost među nama i što je predslavio dvije glavne sv. Mise: polnoćku i župnu sv. Misu. U njegovoj pratnji je njegov tajnik mons. Henryk Jagodzinski, koji danas slavi rođendan, 50 godina života. Monsinjore, sretan Vam rođendan!

Sudjelovanje Apostolskog nuncija na svetkovini u Međugorju snažno pokazuje pastorlanu skrb pape Franje prema ovome mjestu međunarodnih hodočašća i prema župljanima prožetima dubokom vjerom.

Osim toga zahvaljujem ocu provincijalu fra Miljenku Šteki, koji nam se pridružio, i svim franjevcima, čuvarima župe sv. Jakova.

Svima vama, od srca upućujem želje za novo vrijeme: sreće, radosti, puno nade za miran život tijekom cijele godine Gospodnje 2019. Kraljice mira, moli za nas!

misija