Crkva u Hrvata 2492

Fra Žarko Relota razriješen službe kapelana u Splitsko-dalmatinskoj policiji

Fra Žarko Relota razriješen službe kapelana u Splitsko-dalmatinskoj policiji
Fra Žarko Relota u klaustru samostana svetog Frane u Splitu / CROPIX

Vojni biskup u RH Jure Bogdan objavio je dekrete o imenovanjima, razrješenjima i premještajima svećenika - vojnih i policijskih kapelana i drugih djelatnika koji djeluju na području Vojno-redarstvene biskupije u RH. Dekreti za svećenike kapelane Vojnog ordinarijata u RH stupaju na snagu 1. rujna.

Don Marko Medo, kapelan vojne kapelanije sv. Ivan Pavao II. u Ministarstvu obrane RH (MORH) i Glavnom stožeru Oružanih snaga RH (GSOS RH), koji je od 1. travnja imenovan generalnim vikarom Vojnog ordinarijata u RH i moderatorom kurije, razriješen je službe vojnog kapelana u MORH-u i GSOS RH.

O. Zrinko Nikolić SMM, razriješen je službe kapelana Policijske kapelanije sv. Nikole biskupa u PU krapinsko-zagorskoj i imenovan je vojnim kapelanom vojne kapelanije sv. Ivana Pavla II. u MORHU i GSOS RH.
Don Branko Čagelj, mladomisnik Vojnog ordinarijata, imenovan je kapelanom u Policijskoj kapelaniji sv. Nikole biskupa u PU krapinsko-zagorskoj u Zaboku.

Don Ante Mihaljević, kapelan vojne kapelanije sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, razriješen je službe te se vraća u matičnu nadbiskupiju Đakovačko-osječku. Don Josip Kešinović kojeg je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić dodijelio za službu u Vojnom ordinarijatu u RH, imenovan je vojnim kapelanom kapelanije sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku.

O. Drago Majić, DI, razriješen je službe kapelana vojne kapelanije sv. Sebastijana u Đakovu i vraća se u svoju matičnu provinciju Družbe Isusove. Don Vladislav Mandura razriješen je službe kapelana vojne kapelanije bl. Alojzija Stepinca i sv. Anđela čuvara u Karlovcu i imenovan je kapelanom vojne kapelanije sv. Sebastijana u Đakovu. Don Ivan Blaževac razriješen je službe kapelana vojne kapelanije sv. Franje Asiškog u Gospiću i imenovan je kapelanom vojne kapelanije bl. Alojzija Stepinca i sv. Anđela čuvara u Karlovcu. 

Fra Matej Ećimović, OFM, član Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, imenovan je kapelanom vojne kapelanije sv. Franje Asiškog u Gospiću. Istovremeno je vlč. Ećimović imenovan kapelanom poslužiteljem Policijske kapelanije sv. hrvatskih mučenika u PU ličko-senjskoj u Gospiću. Don Mario Vazgeč, svećenik Gospićko-senjske biskupije, dosadašnji kapelan Policijske kapelanije sv. hrvatskih mučenika u PU ličko-senjskoj, razriješen jedužnosti.

Don Ivan Begović, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije dodijeljen za službu u Vojnoj biskupiji, imenovan je kapelanom policijske kapelanije sv. Euzebija i Poliona u PU vukovarsko-srijemskoj u Vinkovcima. Don Željko Rakošec, policijski kapelan poslužitelj kapelanije sv. Euzebija i Poliona razriješen je te dužnosti i ostaje kapelanom Policijske kapelanije sv. Jeronima u PU Osječko-baranjskoj u Osijeku.

Fra Žarko Relota, OFM, kapelan Policijske kapelanije sv. Mihovila arkanđela u PU splitsko-dalmatinskoj u Splitu razriješen je službe s 11. kolovoza. Don Darko Poljak, kapelan Policijske kapelanije sv. Luke evanđelista u PU Šibensko-kninskoj imenovan je privremeno i kapelanom poslužiteljem Policijske kapelanije sv. Mihovila arkanđela u PU splitsko-dalmatinskoj. 

Đakon Vojnog ordinarijata don Marko Trogrlić određen je za đakonski pastoralni praktikum u Policijskoj kapelaniji sv. Mihovila arkanđela u PU splitsko-dalmatinskoj. Đakon Vojnog ordinarijata don Hrvoje Relja određen je za đakonski pastoralni praktikum u Policijskoj kapelaniji sv. Mihovila arkanđela u PU splitsko-dalmatinskoj.

Don Antonio Mikulić, kapelan vojne kapelanije sv. Ilije proroka u Petrinji imenovan je od 1. rujna (na šest mjeseci), vojnim kapelanom hrvatskog kontingenta u misiji potpore miru u Afganistanu. Vršiteljem dužnosti vojnog kapelana u Petrinji (u vrijeme odsustva don Antonija Mikulića) imenovan je don Milenko Majić, kapelan vojne kapelanije bl. Ivana Merza u Slunju.

Sestra M. Gordana Miškić razriješena je od 1. kolovoza službe tajnice (vicekancelar) u Vojnome ordinarijatu i vraća se u matičnu Družbu sestara služavki Malog Isusa (SMI). Sestra M. Jasmina Kokotić, SMI, imenovana je 1. kolovoza tajnicom (vicekancelarom) u Vojnome ordinarijatu.

misija / ika