Crkva u Hrvata 860

Župa Stolac obranila titulu prvaka Katoličke malonogometne lige

Župa Stolac obranila titulu prvaka Katoličke malonogometne lige
Najbolji su proglašeni na misnom slavlju u konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku

Nakon svečanog otvorenja XV. nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige 7. lipnja u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek, uslijedio je natjecateljski, duhovni i rekreativni dio 8. i 9. lipnja te završna svečanost dodijele pehara 10. lipnja.

Nakon odigranih utakmica prva četiri mjesta osvojile su: ekipa župe Marije Pomoćnice – Banderovo, ekipa župe sv. Josipa – Dugi Rat, ekipa župe sv. Josipa iz Zadra i ekipa župe sv. Ilije iz Stolca. Titulu prvaka obranili na završnoj utakmici održanoj 9. lipnja u dvorani Zrinjevac prošlogodišnji pobjednici - ekipa iz Stolca. Oni su pobijedili Zadar rezultatom 2:1, a utakmica se mogla pratiti uživo na Laudato.tv. 

U borbi za treće mjesto titulu je osvojila momčad iz Banderova pobjedom nad Dugim Ratom 6:1. Nagradu za fair play dobila je ekipa župe sv. Antuna Padovanskog iz Humca, a igrač s najviše pogodaka bio je Edi Kurolt iz Banderova.

Najbolji su proglašeni u nedjelju 10. lipnja na misnom slavlju u konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku. Misu je slavio generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić uz koncelebraciju svećenika drugih nad/biskupija koji su pratili svoje ekipe te domaćih svećenika. 

Za uspješnu organizaciju Nacionalne završnice mons. Ćurić zahvalio je Organizacijskom odboru koji su činili mladići aktivni u KMNL-u Đakovačko-osječke nadbiskupije na čelu s dugogodišnjim voditeljem Tvrtkom Galićem te Ured za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije pod vodstvom vlč. Filipa Perkovića. Potom je uime Organizacijskog odbora, vlč. Ivan Begović prozvao najbolje igrače i ekipe, a generalni vikar uručio im je priznanja, medalje i pehare.

Rekreativni dio natjecanja održan je u petak 8. lipnja poslijepodne kada su se sve ekipe okupile na Pampasu u Osijeku gdje su ih dočekali tamburaši te su se u slavonskom ozračju natjecali u kuhanju fiša. Mladići su vrijeme proveli u opuštenom druženju kojemu je prethodio duhovni dio u crkvi Rođenja BDM u Višnjevcu. Pobjedu u kuhanju fiša odnijela je ekipa iz Humca, a sudionici Završnice počašćeni su odlaskom na prijateljsku nogometnu utakmicu Hrvatska – Senegal koja se toga dana odigravala u Osijeku.

Za titulu prvaka na završnici se borilo 12 ekipa koje iz Vrhbosanske, Mostarsko-duvanjske, Zadarske, Riječke, Splitsko-makarske i Đakovačko-osječke nadbiskupije te Šibenske, Bjelovarsko-križevačke, Porečke i Pulske biskupije, a cjelokupnom programu nazočila je voditeljica Ureda za pastoral mladih HBK-a Ivana Čogelja.

Tijekom boravka u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji sudionici su bili smješteni u župi Preslavnoga Imena Marijina, Osijek 3; župi Svete obitelji, Osijek 4; župi sv. Leopolda Bogdana Mandića, Osijek 7 te župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Višnjevcu.

misija / ika