Crkva u Hrvata 740

U Stuttgart-Bad Cannstatt/Feuerbachu predstavljeni hrvatski prvopričesnici

U Stuttgart-Bad Cannstatt/Feuerbachu predstavljeni hrvatski prvopričesnici
Prvopričesnici u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Stuttgart-Bad Cannstatt/Feuerbach

Hrvatska katolička zajednica Stuttgart-Bad Cannstatt/Feuerbach, u nedjelju je upriličila predstavljanje prvopričesnika (44) u uvodu svete mise koju je predvodio voditelj zajednice fra Jure Zebić.

Prvopričesnici su pozdravili misare (750), čitali uvod u pokajnički čin, čitanja i molitve vjernika, predvodili euharistijsko pjevanje i Oče naš popratili pokretima tijela. Pripremio ih je i glazbeno pratio pastoralni referent Ivan Bošnjak, koji vodi katehezu prvopričesnika. Pomogli su mu svirači David Franičević (gitara) i Andreja Smoljko (violina), kao i asistentice u katehezi prvopričesnika Ivana Slipčević i Danijela Vojković.

U Stuttgartu živi cijeli jedan dalmatinski gradić, preko 24.000 Hrvata. Samo u zadnje dvije godine došlo je novih 4.000 Hrvata. Ove godine slavi se 60-ta obljetnica Misije. Nijemci su Misiju podijelili u dva dijela Stuttgart-centar i Stuttgart-Bad Cannstatt/Feuerbach. Prvopričesnika u oba dijela grada ove godine ima preko stotinu, a krizmanika oko 130.

Inače, Biskupija Rottenburg Stuttgart potiče program za obrazovanje dobrovoljnih katehistica. Upravo slijedeći vikend je trodnevno obrazovanje istih, koje vodi dr. Claudia Hoffrichter i Ivan Bošnjak. Prijavljeno je 20 sudionika iz sedam hrvatskih katoličkih zajednica. Program postoji već 11 godina i kroz njega je prošlo preko 250 sudionika.

misija