Crkva u Hrvata 343

Kardinal Bozanić primio predstavnike Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Kardinal Bozanić primio predstavnike Hrvatskog katoličkog sveučilišta
Kardinal Bozanić primio predstavnike Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Solicitudo d.o.o.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 14. veljače u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu predstavnike Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i predstavnike društva Sollicitudo d.o.o.

Susretu su nazočili zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski.

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić i predstavnici HKS-a, izvijestili su kardinala o novostima i planovima rada Sveučilišta. Istaknuta je važnost daljnjeg razvoja nastavnih programa, uloge i doprinosa hrvatskom društvu koji HKS ostvaruje kroz suradnju s obrazovnim i odgojnim institucijama kao i međunarodna suradnja.

Direktor društva Sollicitudo d.o.o. mons. Enco Rodinis i članovi nadzornog odbora preč. Tomislav Subotičanec i preč. Ivica Budinšćak izvijestili su o načinu kojim društvo Sollicitudo d.o.o. prati život i djelovanje HKS-a te o novim pitanjima s kojima se susreće.

Kardinal je zahvalio rektoru Tanjiću i predstavnicima Sveučilišta te predstavnicima društva Sollicitudo d.o.o. na njihovom trudu, potičući ih da budu i dalje zauzeti promicatelji evanđeoskih vrijednosti i glas Crkve u hrvatskom društvu u skladu sa svojim geslom – Lux vera, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

misija / ika