Crkva u Hrvata 363

Koncert za Zakladu 'Ivanova kuća'

Koncert za Zakladu 'Ivanova kuća'
Publika na koncertu u Kutini

Humanitarni koncert za Zakladu „Ivanova kuća" (ZIK) održan je na blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika u nedjelju 11. veljače u Kutini.

Zaklada je spomen na djelo sluge Božjeg brata Ivana Bonifacija Pavletića, rođenog u Zbjegovači, nedaleko Kutine. On je krajem prošlog stoljeća u Italiji bio član Družbe Sinova Bezgrešne, a koja danas djeluje i u Kutini. Zaklada, osnovana prošle godine, već je svojim djelovanjem prepoznatljiva u animaciji kako preko volontera pomagati oboljelima od Alzheimerove bolesti.

Na koncert je došlo više od 300 Kutinčana koji su time pokazali osjetljivost za volonterski rad.

O. Mariano Passerini im je srdačno zahvalio na iznimnoj spremnosti u ostvarenju ove prve javne priredbe posvećene volonterskoj ulozi Zaklade, kao i nezamjenjivim suradnicama klanjateljicama Krvi Kristove, te duši sveukupne organizacije iz Uprave Grada Kutine Bernardi Grdić. Grad Kutina dao je posebnu potporu projektu.

Gradonačelnik Zlatko Babić, uz zahvalu za ovaj oblik djelovanja, najavio je da će se projekt naći i u gradskom proračunu.

Na koncertu je uz 16 točaka na sceni prikazano raznovrsno kutinsko glazbeno stvaralaštvo: zborske, folklorne, vokalne, instrumentalne i kantautorske izvedbe.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jasminka Molnar istaknula je da je pozornicu ispunilo 200-njak izvođača, a program je vodio mladi voditeljski par Petra Tuksar i Karlo Rapljan.

misija / ika