Crkva u Hrvata 314

Članovi Instituta Santa Maria dell' Anima pohodili karlovačko Svetište

Članovi Instituta Santa Maria dell' Anima pohodili karlovačko Svetište
Sudionici slavlja u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

Članovi Instituta Santa Maria dell' Anima iz Rima hodočastili su u Godini svetog Josipa u karlovačko nacionalno svetište u nedjelju 11. veljače kako bi zahvalili Josipu na brojnim milostima.

Dvadeset i šest svećenika iz raznih zemalja predvođeni rektorom Instituta Franzom Xaverom Brandmayrom slavilo je misu u zajedništvu s predvoditeljem mons. Antunom Senteom ml., rektorom Svetišta. Zajedno s njima Svetište su pohodile i redovnice koje djeluju i pomažu pri Institutu.

U misnom slavlju, zajedno sa svojom djecom, na poseban način sudjelovali su članovi obiteljske zajednice koja djeluju u Svetištu. Oni su u povodu Svjetskog dana braka za vrijeme misnog slavlja obnovili bračne zavjete i zahvalili na svom bračnom partneru i svemu proživljenom i ostvarenom.

U prigodnoj propovijedi, tumačeći Evanđelje, mons. Sente potaknuo je supružnike da se svakog dana odlučuju za ljubav i služenje onome drugome, te da se nastoje usavršavati na dobrobit svojih obitelji.

Na kraju mise uime Nacionalnog svetišta obitelj Matije i Ive Barberić, članova obiteljske zajednice, darovala je rektoru Brandmayru sliku prijedloga oltarnog mozaika koji bi trebao krasiti Josipovo svetište i repliku kipa sv. Josipa koji se nalazi u Svetištu, a rektor Brandmayr uzvratio je darovanjem monografije Instituta iz 2006. godine. Nakon mise članovi obiteljske zajednice i uvaženi hodočasnici nastavili su druženje uz objed u pastoralnom centru Svetišta. Ondje ih je pozdravio i prof. Damir Jelić, karlovački župan, te im izrazio dobrodošlicu.

U knjigu hodočasnika rektor Instituta Franz Xaver Brandmayr upisao je: Od srca zahvaljujemo na srdačnom dočeku u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kada smo mi članovi Instituta Maria dell' Anima iz Rima hodočastili svetome Josipu. To je bio vrhunac našeg hodočašća u Godini svetog Josipa. Gostoljubiv prijem u Svetištu jako nas se dojmio, posebno misa koju smo slavili u zajedništvu s obiteljskom zajednicom i ostalim župljanima. Dojmilo nas se i obiteljsko zajedništvo uz ručak i ples. Do viđenja u Rimu!

Nakon okrijepe i druženja hodočasnici su nastavili s upoznavanjem znamenitosti grada Karlovca koja im je pokazivao i tumačio dr. Vlado Mikšić, supsidijar u Svetištu. Pritom su posjetili Aquatiku, najveći slatkovodni akvarij u ovom dijelu Europe, Gradski muzej Karlovac kroz koji ih je proveo prof. Ivan Čulig u zajedništvu s vlč. Mikšićem, te su na kraju razgledali panoramu grada Karlovca s vidikovca Starog grada Dubovac.

misija / ika