Crkva u Hrvata 643

Mons. Juraj Jezerinac: Nema jake i sretne Hrvatske bez moralnih obitelji

Mons. Juraj Jezerinac: Nema jake i sretne Hrvatske bez moralnih obitelji
Na prvu obljetnicu posvete crkve misu je predvodio umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac

Prva obljetnica posvete crkve Marije Kraljice Mira u Sisku proslavljena je u nedjelju 8. listopada.

Svečano misno slavlje predvodio je umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac u koncelebraciji s dekanom Sisačko-katedralnoga dekanata Krešimirom Bulićem i novoimenovanim župnikom Ivanom Grbešićem. Uime župne zajednice, biskupu je dobrodošlicu zaželio predstavnik Pastoralnog vijeća Dubravko Roksandić te sa svojom obitelji predao prigodni dar.

U homiliji biskup Jezerinac izrazio je radost što može moliti s vjernicima o prvoj obljetnici posvete crkve koja je kuća Božja i vrata Nebeska. Pozivajući se na evanđeosku prispodobu, pozvao je okupljenu zajednicu da duhovnim životom poput loze ucjepljuje u Isusa Krista. Citirajući bl. Alojzija Stepinca kome je domaći biskup posvetio ovu pastoralnu godinu u Sisačkoj biskupiji, biskup Jezerinac napomenuo je kako jake i sretne Hrvatske nema bez jakih, fizički i moralno zdravih hrvatskih obitelji. Slavlje su glazbeno animirala sva tri župna zbora, a nakon slavlja uslijedilo je druženje župljana uz prigodni domjenak.

Slavlju je prethodila trodnevica s temom Fatimskih ukazanja. Kao i svakog petka bilo je cjelodnevno euharistijsko klanjanje koje je završilo duhovnom obnovom za mlade. Tako će biti svakog prvog petka u mjesecu: duhovna obnova za župljane od 17 do 19 sati, a od 19.30 do 21 sat za mlade.

U subotu, nakon mise, izvedena je predstava „Život bl. Alojzija Stepinca" glumaca iz Budaševa koju su glazbeno pratili Dječji folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić iz Siska te KUD Sava Crnac.

misija / ika