Crkva u Hrvata 453

Rasprodano prvo izdanje Verbumova romana 'Kad župniku prekipi'

Rasprodano prvo izdanje Verbumova romana 'Kad župniku prekipi'

Humoristični roman "Kad župniku prekipi" francuskoga autora Jeana Merciera nedavno objavljen u izdanju nakladničke kuće Verbum naišao je na odličan prijem hrvatske publike.

Aktualan i vrlo životan, roman “Kad župniku prekipi” i mnoge je hrvatske čitatelje nasmijao i ganuo do suza te ga s oduševljenjem preporučuju drugima. Tako je prvo izdanje razgrabljeno u svega dvadesetak dana premda je tiskano u za hrvatske prilike prilično velikoj nakladi od 2.500 primjeraka. Stoga je sada u prodaji već drugo izdanje ovoga bestselera, a ukupna naklada u nepunih mjesec dana od objavljivanja dosegla je 5.500 primjeraka.

Razlog velike uspješnosti ovoga romana, koji je postao izdavački fenomen i u Francuskoj, u Italiji vatikanski dnevnik Osservatore Romano vidi u tome što je Mercier svojim fantastičnim književnim talentom uspio spojiti duhovitost i duhovnost ponudivši čitateljima zajedno i zabavni humor i dubinu.

Glavni lik romana je vlč. Benjamin koji se suočava s mnogobrojnim problemima: župljanke zadužene za cvjetne aranžmane na oltarima međusobno se ogovaraju i svađaju, a nekolicina vjernika pokrenula je peticiju protiv njega. Jedni mu zamjeraju da je konzervativan i zaostao, a drugi da nije dovoljno predan zaštiti tradicionalnih vrijednosti. Osim toga, njegov biskup je nezadovoljan, a on krajnje frustriran.

Svega mu je dosta, definitivno mu je prekipjelo te odlučuje pokupiti stvari i nestati. Čitav niz neočekivanih događaja koji će potom uslijediti čitateljima koji uzmu u ruke ovaj roman jamči odličnu zabavu i istinsko zadovoljstvo čitanja, ali i jedan sasvim nov pogled na život i ljude.

Roman "Kad župniku prekipi" dostupan je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr

misija / verbum