Crkva u Hrvata 1102

Fra Marko Domazet Lošo iz misije Frankfurt odlazi u Wuppertal

Fra Marko Domazet Lošo iz misije Frankfurt odlazi u Wuppertal
Posljednja misa kapelana fra Marka Domazeta Loše u katedrali sv. Bartolomeja u Frankfurtu

U katedrali sv. Bartolomeja Hrvatska katolička zajednica se oprostila od svog kapelana fra Marka Domazeta Loše, koji ide na novu službu Božju u Hrvatsku katoličku zajednicu u Wuppertal.

Izuzetno duhovni franjevac punih šest godina bio je zadužen za rad s mladima koji su mu iznimno zahvalni na marljivom trudu i pruženoj ruci duhovnosti što se moglo vidjeti u svakoj prigodi, kada je često ukazivao mladima kako se životne prepreke mogu rješavati s ljubavlju i razumjevanjem.

Njegove propovijedi dotaknule su u srce mnoge mlade i druge vjernike da promjene svoje životne navike i s Bogom krenu u rješavanje raznih životnih nedaća.

A fra Marko se u svojoj propovijedi i na ovoj oproštajnoj misi vrlo emotivno osvrnuo na značaj vjere u komunikaciji i svakodnevici među ljudima.

Kapelan koji je bio vrlo cijenjen i voljen, kako među mladim tako i među starijim vjernicima, i ovom prigodom dobio je u više navrata dugi pljesak u znak zahvalnosti za sve što je napravio u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Frankfurtu za svojeg šestogodišnjeg uspješnog djelovanja.

Misija / croatia-presse.de
NIVES MARIJA MILARDOVIĆ