Crkva u Hrvata 358

Oko 2000 sudionika na hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju

Oko 2000 sudionika na hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju
S tijelovske procesije kroz Međugorje

Na svetkovinu Presvetoga tijela i krvi Kristove - Tijelova, 15. lipnja, svečanu večernju svetu misu u 19 sati, na vanjskome oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predslavio je fra Ante Vučković.

Kao i dosadašnjih godina, poslije svete mise uslijedila je procesija s Presvetim ulicama Međugorja u kojoj su sudjelovali župljani, svećenici, redovnici, te brojni hodočasnici. Procesija je nakon liturgijskih procesijskih molitava, biblijskih tekstova i pjesama, završila blagoslovom sudionika Presvetim oltarskim sakramentom.

Na svetoj misi pjevao je Veliki župni zbor pod ravnanjem s. Irene Azinović. A u Međugorje su na Tijelovo, hodočastile skupine hodočasnika izmnogi zemalja svijeta.

Na Tijelovo je započelo u Međugorju i šesto po redu hodočašće za osobe s invaliditetom, okupljanjem i večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Molitvu krunice predmolio je fra Slavko Soldo, a svetu misu u 19 sati predslavio je fra Ante Vučković, u suslavlju 41 svećenika.

Hodočašće se održava pod geslom Da ljubav vaša sve više raste - U Gospinoj školi, a ove je godine okupilo navjeći broj sudionika, njih oko 2000. Najveći broj dolazi iz Hrvatske (1000 osoba), te iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke, Rusije Latvije, Ukrajine, Litve, Poljske, Francuske i Italije.

Organizator je udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom i Majčinim selom. Paula Tomić, članica Organizacijskog tima za Hodočašće osoba s invaliditetom, uoči početka susreta je istakla sljedeće: „Iz poruka i kontakata vidim kako ljudi dobivaju velike milosti, veliko svjetlo i velike darove - toliko to puno znači za osobe s invaliditetom! Specifičnost je ovoga hodočašća u činjenici da župljani župe Međugorje osiguravaju smještaj. Velika im hvala, jer su još jednom pokazali veliko srce, susretljivost i suosjećanje.“

Poticaj za organizaciju ovakvoga susreta su hodočašća s. Rastislave Ralbovsky sa zajednicom osoba s posebnim potrebama iz Đakova već od 1998. godine.

misija / Medjugorje.hr