Crkva u Hrvata 1236

Festival kršćanskog kazališta u Zagrebu od 2. do 11. lipnja

Festival kršćanskog kazališta u Zagrebu od 2. do 11. lipnja
Glumac Pero Eranović postavio je predstavu Priče iz Vukovara na tekstove Siniše Glavaševića / CROPIX

U Histrionskom domu, u Dvorani Sv. Franje na Sv. Duhu i u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, 2. 3. i 4. lipnja, te 8. 9. 10. i 11. lipnja 2017., po treći put organizira se Festival kršćanskog kazališta, kao izbor kvalitetnih predstava koje ne govore samo o Kristu i svecima nego i o nekim temeljnim vrijednostima, kao i važnim odlukama u ljudskom životu.

Selektorica prof. dr. sc. Sanja Nikčević je odabrala 19 predstava, koje će izvesti 14 grupa iz 8 gradova (Zagreb, Osijek, Split, Visoko, Ivanec, Slavonski Brod, Proložac iz Hrvatske te Posušje iz BiH) u 7 dana trajanja festivala, kojeg organizira Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Sudjeluje preko stotinu izvođača a igraju od mladih do starih, od doajenke hrvatskog kazališta Kostadinke Velkovske u ulozi Majke Terezije do kuhače koja u rukama studenata osječke Umjetničke akademije postaje kokoška i osmogodišnje glumice iz Visokog.

"Bit će od petominutnih predstava do cjelovečernjih predstava, od monodrame Pere Eranovića iz HNK Split, preko praizvedbe studentskog mjuzikla s četrdesetak sudionika (iz Zagreba jedan a iz Posušja drugi!) do koreodrame srednjoškolaca iz Osijeka! Raznoliko ali zanimljivo, tragično ali i komično, tiho ali i uz puno glazbe i plesa! Festival vas poziva na predstave na koje slobodno možete pozvati prijatelje, dovesti obitelj jer to su predstave koje nas raduju ili uzdižu, osnažuju ili potiču na nešto drugačije ali bolje!", ističe se u pozivu organizatora kojeg potpisuje fra Ivan Lotar.

misija / festkk