Crkva u Hrvata 21059

Pogledajte video klape HRM-a Sveti Juraj za pjesmu 'Oči u oči'

Pogledajte video klape HRM-a Sveti Juraj za pjesmu 'Oči u oči'
Klapa HRM-a Sveti Juraj

Jedna od najljepših duhovnih pjesama "Oči u oči" u obradi klape HRM-a Sveti Juraj, dobila je i svoj spot. I to takav da nikoga, osobito vjernika, neće ostaviti ravnodušnim. Spot je snimljen na spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja na Malačkoj iznad Kaštela.

Fascinantno je što se u spotu, u ulozi hrvatskog vojnika-branitelja pojavljuje mladi akademski glumac Pere Eranović, sin Stipe Eranovića, poginulog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu, čije se ime nalazi na jednoj od postaja križnog puta ovog spomen obilježja. Tako sin simbolički nastavlja put svoga oca. Simbolika je tim moćnija što se sin, baš kao i otac, penje postajama križnog puta, na putu do slobode, do susreta s Bogom.

- Time se, smatra organizacijski voditelj klape Marko Bralić, na poseban način doprinosi vjerodostojnosti i simbolici ovog uratka i odaje pijetet mlađih naraštaja kako poginulim tako i živim hrvatskim braniteljima.

Zanimljivo je da u spotu sudjeluje i don Stipan Šurlin, župnik Kaštel Lukšića, i sam hrvatski branitelj koji se, nakon sudjelovanja u Domovinskom ratu, odlučio za studij teologije i zaredio za katoličkog svećenika. Režiju i snimanje potpisuje Patrik Grgurić.

Pjesma "Oči u oči" na izuzetno emotivan način pjeva o osobnom susretu čovjeka s Bogom, o kojem, u prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana, posebno razmišljamo, a nas vjernike, podsjeća i na vjeru u susret s našim najdražima u Vječnosti.

Snježana ŠETKA