Crkva u Hrvata 644

Vukovar domaćin Europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike

Vukovar domaćin Europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike
Sav prihod s finalnog dana, 23. veljače, namijenjen je kao skromna pomoć izgradnji Križnoga puta u Vukovaru

Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika domaćin je 11. europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike, koji će se od 20. do 23. veljače održati u Vukovaru.

Svećenici iz različitih europskih zemalja okupljaju se jednom godišnje kako bi se natjecali kroz organizirano prvenstvo u dvoranskom nogometu. Ova ideja potekla je upravo od hrvatskih svećenika. Do sada je organizirano deset prvenstava, a hrvatski svećenici imaju čast, i veliku obavezu, drugi put biti domaćini prvenstva nakon Zagreba i Križevaca 2006. godine.

Hrvatska reprezentacija osvojila je kroz 10 natjecanja 2 zlata, 3 srebra, 3 bronce i dvaput 4. mjesto.
Grad Vukovar izabran je za domaćina s posebnim razlogom jer je nakana drage goste i prijatelje upoznati s novijom hrvatskom poviješću te samom događaju dati i humanitarnu notu. Naime, sav prihod s finalnog dana, 23. veljače, namijenjen je kao skromna pomoć izgradnji Križnoga puta u Vukovaru.

Na EP u Vukovaru nastupit će svećenici iz 15 zemalja: Portugal, Italija, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i domaćini Hrvatska.

Pokrovitelji 11. europskog prvenstva u malom nogometu u Vukovaru su Đakovačko-osječka nadbiskupija, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar.

misija / ika