Katolička Dalmacija 813

Misa zahvalnica u Splitu na kraju jesenskih '40 dana za život'

Misa zahvalnica u Splitu na kraju jesenskih '40 dana za život'
Misa zahvalnica održana je u Franjevačkom klerikatu

Završila je 10. molitvena kampanja za nerođenu djecu. Oko 2700 molitelja bdjelo je na 31 mjestu u 29 gradova. Najveći plod kampanje su dva spašena dječja života u Hrvatskoj i više od 450 spašenih života u drugim zemljama! 

Kampanja je bila posvećena govoru o postabortivnom sindromu uz geslo „Njegove nas rane iscijeliše“. U tematiku se sjajno uklopila premijera dokumentarnog filma „40 dana…“ prikazanog u cijeloj Hrvatskoj. Hrvatska zajedno s Kolumbijom ima najbrži rast gradova sudionika u svijetu. Kampanja je bila bogatija za dva nova grada: Zabok i Gospić. Split je prvi put imao bdjenje pred privatnom splitskom klinikom Cito. U ovoj kampanji organizatori su podigli i dvije nove web stranice: www.40danafilm.com i www.hrvatskazazivot.com na kojima se mogu pronaći sve informacije o filmu „40 dana…“ i djelovanju udruge „Hrvatska za Život“.

Misa zahvalnica za sve plodove ove kampanje u Splitu je održana u ponedjeljak 5. studenoga u Franjevačkom klerikatu, a predvodio ju je don Tomislav Topčić. Marija Šošić, regionalna kordinatorica inicijative za Dalmaciju i Damir Mandić, voditelj inicijative za Split, uputili su moliteljima riječ zahvale, prenijeli plodove kampanje te pozvali na daljnju molitvu za svaki život u opasnosti od pobačaja. Potom je kao dar moliteljima upriličena projekcija dokumentarnog filma "40 dana..." koji prenosti snažnu poruku apostolata za život!

misija / nadbiskupija-split