Katolička Dalmacija 1976

Uoči Svih svetih 'Noć otvorenih vrata crkvi' u Vodicama

Uoči Svih svetih 'Noć otvorenih vrata crkvi' u Vodicama
Noćni pogled na Vodice

U petak, 31. listopada u župnoj crkvi sv. Križa u Vodicama održati će se molitveno bdijenje uoči blagdana Svih svetih pod nazivom "Noć otvorenih vrata crkvi". Molitveno bdijenje je inicijativa mladih vjernika Grada Vodica, koji žele naglasiti važnost blagdana Svih svetih.

Inicijativom se želi očitovati da su kultura i duhovnost u Europi izvor društvenog života, te vratiti puninu kršćanskog smisla noći uoči Svih svetih. Uz slavljenje Boga pjesmom i zajedničkom molitvom sa cijelom Crkvom, svetom, trpećom i putujućom razmatrati ćemo i promišljati o svetosti.

Organizaciju Noći otvorenih crkvi u Hrvatskoj potaknula je Udruga Misijska Europska Katolička Inicijativa "Kristov stol" iz Zagreba, a u župi Vodice organizira se već drugu godinu zaredom, te se nadamo da će ovo bdijenje postati tradicionalno u našoj župi. O svima nama ovisi koliko ćemo sami doprinijeti zajedništvu u vjeri s čitavom Crkvom.

I na kraju nemojmo zaboraviti da smo svi pozvani na svetost. Radujemo se Vašem dolasku i ne zaboravite da smo svi za nebo stvoreni, poručuju mladi župe Vodice.

PROGRAM
17.30 – Krunica Blažene Djevice Marije
18.00 – Sveta Misa
20.30 – Prva Večernja Svih svetih uz čitanje izabranih ulomaka iz Katekizma Katoličke Crkve
21.00 – Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu i blagoslov s Presvetim
22.00 – Druženje

misija--------------------------------------------------------------------------------