Baština 796

'Smokvaši' se s interneta šire na televiziju, od 16. rujna projekt 'Pod smokvom' na Laudato TV-u

'Smokvaši' se s interneta šire na televiziju, od 16. rujna projekt  'Pod smokvom' na Laudato TV-u
Projekt se rodio na otoku Krapnju od skupine koja je doživjela iskustvo susreta s Bogom

Dnevna razmatranja Evanđelja od strane smokvaša, poznate skupine svećenika, laika, umjetnika i ostalih entuzijasta koji donose različite aktualne i duhovne sadržaje na koje bi Isus bio ponosan. 

Ovaj projekt rodio se na malom otoku Krapnju od male skupine ljudi koja je doživjela veliko iskustvo, iskustvo susreta s Bogom. Taj susret se dogodio kroz biblijske radionice, međusobna svjedočenja i susrete. Susreli su jedan drugoga da bi susreli Gospodina. I to su iskustvo poželjeli podijeliti kao susret sa živom Božjom Riječi.

U projektu sudjeluju mnogi mladi laici i svećenici. U rad apostolata su uključeni laici (većinom između 20 i 40 godina), njih 60-ak i svećenici: fra Mate Kolak, vlč. Boris Jozić, vlč. Dominik Glasnović, vlč. Tomislav Šagud, vlč. Petar Mlakar, vlč. Hrvoje Zovko, fra Vladimir Vidović , p. Ivan Dominik Iličić, p. Ivan Marija Tomić, p. Mislav Skelin, vlč. Josip Pende, p. Stjepan Ivan Horvat.


Naziv 'Pod smokvom' uzet je iz Svetog Pisma i označava susret koji je započeo prije susreta i mjesto na kojemu se sluša i razmatra. Smokvu, kao i svako drvo, treba zalijevati, pa smokvaši redovito pozivaju na osnaživanje tima kako bi i dalje rasli prema nebu. I pozivaju na molitvu, da bi osim lišća smokva donosila plodove.

I da, hashtag im je #DoziviIsusa, hashtag2 #podsmokvom, a od ove jeseni @laudatotv.

misija / Vedrana Cvetko Vrbanac / laudato.hr