Baština 3566

Kolumnist Misije fra Mario Knezović na YouTube kanalu ostvario pet milijuna pregleda propovijedi

Kolumnist Misije fra Mario Knezović na YouTube kanalu ostvario pet milijuna pregleda propovijedi
Fra Mario Knezović propovijeda na trodnevnici u dvorištu samostana na Šćitu uoči Male Gospe

U poruci za 36. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije papa Franjo poziva cijelu Crkvu da hrabro prijeđe prag novih medija. Jedan od onih koji aktivno koriste medije u evangelizacije je hercegovački franjevac dr. fra Marijo Knezović...

Papa Pio XII. je izrekao kako su mediji "divni Božji darovi". Kad je to izgovarao nije bilo ni primisli o internetu ili YouTube kanalu.

Papa Pavao VI. je napominjao kako bi se Crkva pred Gospodinom trebala osjećati krivom ako ne bi koristila sredstva društvenoga priopćavanja za evangelizaciju.

U poruci za 36. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije papa Franjo poziva cijelu Crkvu da hrabro prijeđe prag novih medija (interneta) i tako "izveze na pučinu".

U tom smjeru idu i neki pastoralni djelatnici (svećenici) koji koriste sve načine kako bi Radosnu vijest donijeli čovjeku današnjice. Među njima je i hercegovački franjevac dr. fra Mario Knezović, župnik u Kočerinu.

Naime, osim što je pokretač i urednik stranice fratar.net, te ima stranicu na facebooku čiji je doseg objava obuhvaća do 150 tisuća posjetitelja, on posjeduje i YouTube kanal Agape RTV. Na tom kanalu su objavljene propovijedi, predavanja i duhovne emisije.

Taj je kanal gledalo i slušalo više od pet milijuna posjetitelja, a do sada ima 12.703 pretplatnika. Očito su ljudi željni duhovnih sadržaja i traže Boga i duhovne sadržaje. Stoga riječi Svetoga Oca "ne plašite se postati građani digitalnoga svijeta" hrabre na putu nove evangelizacije i služe kao poticaj veće angažiranosti svećenika u svijetu medija.

misija / nedjelja / katolički tjednik